Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Θετική η πρώτη συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Σγουρίδη

Θετική ήταν η πρώτη συνάντηση του Σωματείου μας με τον Υφυπουργό Μεταφορών,αρμόδιο για θέματα σιδηροδρόμου κ. Παναγιώτη Σγουρίδη.
Στην συνάντηση που διήρκησε 45 λεπτά λύθηκε η παρεξήγηση που πήγε να δημιουργηθεί με το θέμα των μηχανοδηγών στην Δράμα. Όταν δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις
ο Υπουργός ανέφερε ότι ούτε ο ίδιος είχε τοποθετηθεί με τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρθηκε στους συναδέλφους για το εν λόγω θέμα, ενώ έκανε λόγο και για άλλη πληροφόρηση που είχε για το θέμα των μηχανοδηγών του τοπικού μηχανοστασίου.
Ο κ. Σγουρίδης  αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που τρέχουν και έδειξε αρκετά ενήμερος
Για το θέμα της έλλειψης προσωπικού στον κλάδο μας, έδειξε ενημερωμένος και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για προσλήψεις, την επιστροφή των μετατασομένων και εσωτερικές μετατάξεις ή ενίσχυση με συναδέλφους ηλεκτροδηγούς απο την ΣΤΑ.ΣΥ. Στον Υπουργό δόθηκαν αναλυτικά στοιχεία για την έλλειψη προσωπικού ενώ πρόθεση είναι να προχωρήσει και το θέμα της μαθητείας των 22 βοηθών , όπως έχει ζητήσει με έγγραφο του,το Σωματείο μας.
Για το θέμα της υπογραφής ΣΣΕ ο κ. Σγουρίδης ζήτησε να υπάρξει αναμονή για να ξεκαθαρίσει το θέμα με τις Διοικήσεις (ανέφερε ότι το προσεχές διάστημα, το θέμα θα κλείσει).
Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης ανέφερε ότι όπως έχουν τα θέματα είναι τουλάχιστον αβέβαιο αν θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον απο κάποιον αγοραστή για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν ο διαγωνισμός βγεί άγονος απάντησε ότι πιστεύει πως θα αλλάξουν οι όροι. Πιστεύει πως οι εργαζόμενοι τελικά δεν θα χάσουν κανένα απο τα κεκτημένα δικαιώματα τους σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις.

Για το θέμα των δικαστικών αποφάσεων και αν θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι μαζικές αγωγές για την επιστροφή του 25% αφού υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είπε ότι θα πρέπει να συζητηθεί με τις Διοικήσεις (μόλις ξεκαθαρίσει το θέμα ποιες θα είναι αυτές).

Αύριο στις 10 το πρωί συνεδριάζει το Δ.Σ. του Σωματείου μας το οποίο και θα αποτιμήσει τις τελευταίες συναντήσεις.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Είναι τόσο άπειρο (όπως προσπαθήσαν να μας πείσουν κάποιοι το Μάη)και τόσο επικίνδυνο(όπως λένε ακόμα κάποιοι)αυτό το Δ.Σ. της ΠΕΠΕ που τα θέματα που προκύπτουν (το πως προκύπτουν και γιατί είναι μεγάλη κουβέντα)Παρασκευή πρωί,τα έχει λύσει Δευτέρα μεσημέρι.Μέρα μεσημέρι μάλιστα και χωρίς υποχωρήσεις-συμβιβασμούς και διευθετήσεις που μας πλήγωσαν σαν κλάδο στο πρόσφατο παρελθόν.
    Περιμένουμε το θέμα της σύμβασης για να δούμε τι θα γίνει τελικά.Στο χέρι μας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή