Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Το Σωματείο μας γράφει ιστορία! Ολοκληρώθηκε η τριμερής

Ολοκληρώθηκε  η Τριμερής σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας με θέμα την καταγγελία μας για την μη χορήγηση των αναπαύσεων στους μηχανοδηγούς.Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει το Υπουργείο Εργασίας για το θέμα των μηχανοδηγών, είναι ότι
στην σύσκεψη παρέστη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Νεφελούδης.
Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι η απόφαση του ΣΕΠΕ σε πρόσφατη καταγγελία μηχανοδηγού  είναι δεσμευτικού χαρακτήρα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα αποτελεί πιλότο και για επόμενες (αν υπάρξουν). Το Υπουργείο Εργασίας κατέστησε σαφές ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλει να συμφωνήσει με το Σωματείο μας, τους όρους εργασίας των μηχανοδηγών. Όπως κατέστησε σαφές στους εκπροσώπους της εταιρείας ότι οι διατάξεις για τις αναπαύσεις αποτελούν αναγκαστικό δίκαιο.
Με τον τρόπο αυτό,ολοκληρώθηκε αυτό που το στέκι είχε γράψει μερικές μέρες πριν ότι δηλαδή η λογική που υπήρχε για την κλήση του προσωπικού έλξης να εργαστεί σε ημέρες ανάπαυσης είναι παράνομη αν δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη μας.

Αναλυτικά το πρακτικό της τριμερούς που όπως καταλαβαίνουν όλοι οι μηχανοδηγοί ανοίγει δρόμους για το Σωματείο μας ανατρέποντας λογικές που κυριαρχούσαν δεκαετίες στον κλάδο μας.
Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μια μεγάλη ΝΙΚΗ της ΠΕΠΕ, μια ΝΙΚΗ όλων των μηχανοδηγών.
Είναι άλλωστε και η πρώτη φορά που μπαίνει η υπογραφή του Σωματείου μας σε κείμενο με την εργοδότρια,που τις επόμενες μέρες αλλάζει ιδιοκτήτη. 
Στην σημερινή συνάντηση το Σωματείο εκπροσώπησε το Προεδρείο ενώ μαζί μας ήταν και εκπρόσωπος απο το δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται τις υποθέσεις μας εδώ και χρόνια

Το πρακτικό της συνάντησης

2 σχόλια:

  1. Τελικά δικαιωθήκαμε. Η λογική δεκαετιών που ήθελε τον μηχανοδηγό στην υπηρεσία της "υπηρεσίας" χωρίς κανόνες,αποτελεί και επίσημα παρελθόν.Δικαιωθήκαμε όλοι εμείς που λέγαμε ότι το δικαίωμα στην ανάπαυση είναι αναφαίρετο. Σπάσαμε λογικές δεκαετιών,ρίξαμε κάστρα που κάποια παρουσίαζαν ανίκητα,σπάσαμε έμπρακτα αντεργατικές διατάξεις του Κανονισμού Εργασίας που μονομερώς ψηφίστηκε το 2012.
    Γράφουμε ιστορία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και αυτό το πρακτικό αποτελεί μια νέα αρχή για το Σωματείο μας και τις προσπάθειες του.
    Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλει να μας εξηγήσει τι ακριβώς θέλει απο εδώ και στο εξής. Και κυρίως να συμφωνήσει μαζί μας για πολλά. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

    Γενιδούνιας Κώστας

    Υ.Γ. Θέλω να ευχαριστήσω απο καρδιάς όσους πίστεψαν σε αυτήν μας την προσπάθεια.Σε όσους δεν φοβήθηκαν,δεν τσίμπησαν σε ψίθυρους διαδρόμων για ερμηνείες επί ερμηνειών για τις αποφάσεις του ΣΕΠΕ και του Υπουργείου Εργασίας.
    Έχουμε δίκιο και θα προχωρήσουμε μόνο ΜΠΡΟΣΤΑ για να διασφαλίσουμε ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς στο νέο περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕΠΟΟΟΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΡΕΠΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή