Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Μας ψεκάζουν…επιδόματα σφραγίδας

Αυτή τη φορά όμως οι «Νεοφιλελέ Κλουζώ» ξεπέρασαν το εαυτό τους παίρνοντας ως αληθινή είδηση την ανάρτηση του γνωστού σατιρικού site «Βατράχι», αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την στενή τους σχέση με την «αριστεία» την οποία επικαλούνται τρις τουλάχιστον την ημέρα σαν ξόρκι.Προφανώς δεν ήταν
«κεραυνός εν αιθρία» το νέο «επίδομα  σφραγίδας» που από εχθές λαμβάνουμε ως Δημόσιοι Υπάλληλοι. Είχαν προηγηθεί το «επίδομα πλυσίματος χεριών» , το «επίδομα ανάματος κινητήρα» και εκατοντάδες άλλα ευφάνταστα  επιδόματα που  ανακάλυπταν , διάφοροι τηλεαστέρες της εποχής,  αξιοποιώντας βέβαια τα non paper  του επικοινωνιακού κέντρου που είχε στηθεί τότε προκειμένου να μας πείσει  για την αναγκαιότητα του Μνημονίου.

Τι ακολούθησε το γνωρίζουμε, μειώσεις μισθών, διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, κλείσιμο δομών και υπηρεσιών ή εκχώρησή τους στου εργολάβους. Και εμείς, ακόμη να ψάχνουμε στα εκκαθαριστικά μας κάποιο από αυτά τα επιδόματα εξαιτίας των οποίων χιλιάδες συνάδελφοί μας απολύθηκαν τότε.

Αυτή τη φορά όμως  οι «Νεοφιλελέ Κλουζώ»  ξεπέρασαν το εαυτό τους παίρνοντας ως αληθινή είδηση την ανάρτηση του γνωστού σατιρικού site  «Βατράχι», αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την στενή τους σχέση με την «αριστεία» την οποία επικαλούνται τρις τουλάχιστον την ημέρα σαν ξόρκι.

Έσπευσαν με θαυμαστή ταχύτητα να την  αναπαράγουν ως είδηση, το σύνολο των νεοφιλελέ(και φιλοΝεοΔημοκρατικών)  «έγκυρων» site  και καναλιών, αναγκάζοντας ακόμη και  το αρμόδιο υπουργείο σε ανακοίνωση διάψευσης.

Και αν οι μηχανισμοί δημιουργίας και αναπαραγωγής  fake news είναι η μια πλευρά του προβλήματος, το πρόθυμο κοινό να τους πιστέψει είναι η άλλη. Πρόθυμο κοινό να πιστέψει ότιδήποτε αναπαράγει διαδεδομένα στερεότυπα και κυρίως αυτά που τροφοδοτούν το μίσος. Το μίσος εν προκειμένω για το Δημόσιο και τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό.

Και εκεί ακριβώς ποντάρουν οι μηχανισμοί αυτοί, πως κάποιοι θα πιστέψουν, και έτσι θα συντηρηθεί το νοσηρό κλίμα κοινωνικού κανιβαλισμού που με σπουδή φιλοτέχνησαν.
 Και πάνω σε αυτό το αφήγημα  μιας υποτιθέμενης σπατάλης που διάφοροι νοικοκύρηδες (σαν τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ, και τότε υπουργό των απολύσεων) θα έρθουν να βάλουν τάξη.

Ας τους πληροφορήσουμε λοιπόν πως αυτές οι γραμμές που βλέπουν στον ουρανό είναι τα ίχνη καυσαερίων αεροπλάνων, πως η κλιματική αλλαγή είναι υπαρκτή, πως οι άνθρωποι πάτησαν στο φεγγάρι, ο Έλβις δεν ζει και κανένας Δημόσιος Υπάλληλος δεν παίρνει «επίδομα σφραγίδας».

Ο Γιώργος Πετρόπουλος είναι μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και το διαβάσαμε στο left.gr

Ιδού και η ναυαρχίδα του νεοφιλελευθερισμού ΣΚΑΙ και το πως περνάει το μήνυμα....(ναι μεν  λέει ότι το Υπουργείο είναι ψέμματα,αλλά ας το πούμε , ο Υπουργός,ο Άρης Πορτοσάλτες και ...ιστορίες για εισηγητικές εκθέσεις και πόσα ακόμα)

1 σχόλιο:

  1. Ο Έλβις ζεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή