Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Έχουν χάσει την ψυχραιμία τους στην ΔΑΚΕ, τα λάθη πληρώνονται πανάκριβα όμως

Την ψυχραιμία τους φαίνεται πως έχουν χάσει στην ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στους κλειδουχους αλλά και την χτεσινη μας ανάρτηση για τον συνδικαλιστικό απατεώνα Νίκο Κιουτσουκη. Στην ΔΑΚΕ, κατάλαβαν καλά τα αποτελέσματα των λυκοσυμμαχίων με την ΠΑΣΚ αφού έγινε χαμός
μετά τα αποτελέσματα του Σωματείου των κλειδουχων, όπου η ΠΑΣΚ έπιασε κορόιδο την παρέα του «συνδικαλιστικού απατεώνα» Κιουτσουκη , σπάζοντας την συμφωνία τους ,εκλέγοντας 2 συνέδρους στην ΠΟΣ και αφήνοντας χωρις συνεδρο την ΔΑΚΕ ,που στήριξε το κοινό ψηφοδέλτιο με δεκάδες ψήφους!
Το παρασκήνιο λέει πως τις τελευταίες 24 ωρες υπάρχει «σφαγή» εντός της λυκοσυμμαχιας ,με σκηνές απείρου κάλους να εκτυλίσσονται συνεχώς!
Ενδεικτικό είναι ότι στην ευχαριστήρια επιστολή της προς τους κλειδουχους, η κοινή παράταξη δεν αναφέρει τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΠΟΣ , παρα μόνο αυτά του Σωματείου καθώς η ΔΑΚΕ απαιτεί τον συνεδρο που έχασε από την ΠΑΣΚ.
Αυτά όμως είναι τα αποτελέσματα των λυκοσυμμαχιων , όπου στο τέλος ο ισχυρότερος της αγέλης κινείται ενάντια στους υπόλοιπους.
Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα και για το τι ενδέχεται να συμβεί στο «νέο» ψηφοδέλτιο στην έλξη , αφού είναι γνωστό τις πάσι ότι η ΠΑΣΚ δεν χαρίζει τίποτα ποτέ. Ιδιαίτερα όταν ο ιθύνων νους της λυκοσυμμαχιας είναι ο Νώντας , που δεν χαρίζει ψήφο και συνεδρο σε κανένα!
Άλλωστε η λυκοσυμμαχία έχει ήδη δείξει ότι αντιμετωπίζει τα πρώτα προβλήματα στο εσωτερικό της ,όταν με σημερινές διαρροές άρχισε να «χτίζει» τις δικαιολογίες για το αποτέλεσμα στις εκλογές του Σωματείου μας.
Από το «απερχόμενη» δύναμη που με αλλαζονεια εξέφραζε για την +ΣυνΕξελιξη η λυκοσυμμαχία , φτάσαμε σήμερα στις πρώτες δικαιολογίες για το αποτέλεσμα , με θέμα τις προσλήψεις μηχανοδηγών και τα δήθεν «ταξίματα» σε συναδελφους για συγγενικά τους πρόσωπα.
ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ και ο γραφικος έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν τα μεθεόρτια της επιλογής τους που έχει προκαλέσει θυμηδια στους μηχανοδηγους.
Οι μόλις 18 υποψήφιοι , ενάντι 26 της Νέας Έλξης και 57 της ΣυνΕξελιξης , αποτέλεσε το πρώτο σοκ για την λυκοσυμμαχία , αφού αποκαλύφθηκε ότι οι παραδοσιακές παρατάξεις (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) παρότι συμμάχησαν δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο με υποψήφιους από όλα τα μηχανοστάσια!
Δεν αναφερόμαστε καν στον γραφικό εκπρόσωπο τύπου τους , που δεν ακολούθησε ούτε ένα στέλεχος της ΑΣΚΕ στην καιροσκοπική επιλογή του, ούτε στην  σοβαρότατη κριτική που ασκήθηκε στην ΔΑΚΕ Έλξης δημόσια ,από ιστορικά της στελέχη , που δεν πίστευαν -ούτε ρωτήθηκαν ποτέ- για την συμπόρευση με την ΠΑΣΚ.
Όλα αυτά ,σε συνδυασμό με το κακό κλίμα μετά τα όσα συνέβησαν στις εκλογές των κλειδουχων αλλά και την χτεσινη μας ανάρτηση για τον «συνδικαλιστικό απατεώνα» Κιουτσουκη,έχουν επιφέρει σοβαρό εκνευρισμό στις τάξεις της ΔΑΚΕ που έκανε σοβαρό ατόπημα που θα πληρώσει πολύ ακριβά , όταν εκπρόσωπος της μίλησε για τα οικονομικά της ΠΕΠΕ , υπονοώντας κακοδιαχείριση προς ιδιον όφελος .
Η συνδικαλιστική κριτική ακόμα και αυτή που φτάνει στον χαρακτηρισμό «συνδικαλιστικός απατεώνας» για τον Κιουτσουκη , μπορεί να ενοχλεί , αλλά είναι ξεκάθαρα πολιτική.
Η εμπλοκή των οικονομικών του Σωματείου με σαφές υπονοούμενο για κακοδιαχείριση, ενώ μέλος της ΔΑΚΕ υπέγραψε ως εξελεγκτική επιτροπή τον απολογισμό βρίσκοντας τα πάντα άψογα , αναμένεται σύντομα να οδηγήσει τους υπευθύνους της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών , εκεί που πρέπει για να απολογηθούν δημόσια και να πληρώσουν ακριβά το ατόπημα τους.
Γιατί με αυτά-οικονομικά- κάποιοι δεν παίζουν!
Έκαναν λάθος , έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και σύντομα θα απολογηθούν!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Συνδικαλιστικός απατεώνας : Αυτός που κοροιδεύει τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕ ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ: 18 υποψήφιοι, ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΗ ΔΕΞΙΑ: 26, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 57 και ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ 7! Μόνο τις ψήφους των υποψηφίων να πάρουν, βγαίνουν με τα τσαρούχια! Θα τρέξει το δάκρυ κορόμηλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή