Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

H απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ,μετά την καταγγελία ΓΣΕΕ-ΠΟΣ

Νόμιμη η συμφωνία, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ το Σωματείο μας, ΜΟΝΟ η ΠΕΠΕ έχει προσφύγει για θέματα ωραρίου - αναπαύσεων! Μεγάλη απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν την συμφωνία,ιδιαίτερα εντός του κλάδου! Σημαντική ΝΙΚΗ για το Σωματείο Μηχανοδηγών.
Διαβάζουμε το συμπέρασμα της Τριμερούς όπως στάλθηκε στο Σωματείο μας! > 
Κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το Υπουργείο δια του Γενικού του Γραμματέα

διαπίστωσε τα παρακάτω σημεία:

1. Το Υπουργείο δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με θέματα σιδηροδρόμων παρά μόνο μετά από αίτημα της ΠΕΠΕ ΟΣΕ για θέματα ωραρίου
2. Το Υπουργείο προφανώς μπορεί να ερευνήσει οποιοδήποτε θέμα αρκεί να υπάρχει επίσημη αναφορά της ΓΣΕΕ ή της ΠΟΣ
3. Για το συγκεκριμένο θέμα δεν παρατηρείται καμία παραβίαση της νομοθεσίας καθόσον τίθενται σε εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 του πΔ 88/99
4. Ορθώς η ΠΕΠΕ ΟΣΕ συνυπέγραψε το σχετικό πρακτικό διαβούλευσης για τους όρους εργασίας των μηχανοδηγών καθόσον το σωματείο αυτό είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό ομοιοεπαγγελματικά.
5. Στα πλαίσια του σεβασμού της συλλογικής αυτονομίας, ζητήματα διαφωνιών που ανακύπτουν στον εργασιακό χώρο μεταξύ συνδικαλιστικών οργανώσεων, δεν είναι σωστό να λύνονται από το Υπουργείο Εργασίας αλλά σε πολιτικό επίπεδο από το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα, κατά συνέπεια η προσφυγή σε τριμερές συμφιλιωτικό επίπεδο θεωρείται ανορθόδοξη.
6. Σε κάθε περίπτωση οι προσφεύγοντες (ΓΣΕΕ- ΠΟΣ) στο βαθμό που θεωρούν μείζον το θέμα, μπορούν να προσφύγουν για εργατική διαφορά στο ΣΕΠΕ.

1 σχόλιο:

  1. Αν έχουν αξιοπρέπεια οι Παρασκευόπουλους- Πουρλιάκας και Κιουτσούκης, θα πρέπει να δώσουν τις παραιτήσεις τους,μετά τον λυσαλέο πόλεμο σε βάρος της ΠΕΠΕ,3 μήνες τώρα.
    Μετά τα εξώδικα,τις επιστολές,τις ύβρεις.
    Μετά το απαράδεκτο "πρόθυμοι"που έγραψε η ΠΟΣ στην απο 19.12 επιστολή της και εγείρει πλέον ζητήματα νομικής φύσης για τους υπογράφοντες την.
    Για εμάς είναι μια δικαίωση,αλλά και ένα ξεκάθαρο μονοπάτι που δείχνει τα επόμενα βήματα μας.
    Η ΠΕΠΕ ποτέ δεν αμφισβήτησε την ενότητα του κινήματος στον σιδηρόδρομο.
    Το Σωματείο,ΔΕΝ απάντησε σε καμία πρόκληση 3 μήνες τώρα,παρά οπλίστηκε με απίστευτη υπομονή και με το αίσθημα ευθύνης να κυριαρχεί.
    Αίσθημα ευθύνης απέναντι στην απαραίτητη ενότητα του κινήματος στον σιδηρόδρομο,την ώρα που τα φαντάσματα του χτες, (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) προσπαθούσαν να δυναμιτίσουν το κλίμα μεταξύ των σιδηροδρομικών.
    Είναι μια μεγάλη νίκη αυτή,όσοι θέλουν να καταλάβουν το καταλαβαίνουν.
    Την αφιερώνω προσωπικά στους αμφισβητίες εντός του κλάδου, στον γραφικό που υπονοούσε ότι φοβόμαστε την Τριμερή,στον Κυριαζή που πρότεινε ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ διάταξη απο την υπογεγραμμένη, στον Σπύρο που μας έλεγε με στόμφο ότι "ας μην υπογράψουμε,ας τα αφήσουμε όλα χύμα και στο προφορικό" για να κάνει πάρτυ στα προγράμματα εργασίας ο πλέον εργοδοτικός συνδικαλιστής που έχει γνωρίσει ο κλάδος,ο άνθρωπος που μόνο ζημιά κάνει καθημερινά,Νώντας Θεοδωρόπουλος.
    Εμείς ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.
    Ευχαριστώ θερμά το Δικηγορικό Γραφείο του κ. Παπαδημητρίου, τον κύριο καθηγητή προσωπικά γιατί πέραν των Νομικών απόψεων του,αποτελεί έναν άνθρωπο που πραγματικά βοηθά τους συνδικαλιστές να προσεγγίζουν τα πράγματα νηφάλια και στην ουσία τους.

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή