Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το συνέδριο της ΠΟΣ και τα ψεύδη που ακούστηκαν

Συνάδελφοι,
Πολλές ήταν οι ανακρίβειες που ακούστηκαν από τα κέντρα παραπληροφόρησης σε σχέση με την δικαστική προσφυγή μας πριν
το συνέδριο με θέμα την έγκριση των αντιπροσώπων μας. Έφτασαν ακόμη και στο σημείο να διατυμπανίζουν – εν γνώσει τους ψευδώς – ότι δήθεν προσφύγαμε «κατά της συμμετοχής του αδίκως και καταχρηστικά απολυμένου συναδέλφου» και ότι δήθεν «επιχειρηματολογήσαμε ψευδώς ότι έχει απολυθεί και άρα δεν πρέπει να συμμετέχει», αντί να του συμπαρασταθούμε. Κι αυτό ενώ γνώριζαν πολύ καλά και είχαν λεπτομερώς μελετήσει  το δικόγραφο της προσφυγής μας και γνώριζαν τους ισχυρισμούς και τα επιχειρήματά μας. Όμως η αλήθεια και η σοβαρότητα ουδεμία αξία έχουν γι’ αυτούς που συστηματικά επιλέγουν το ψέμα και μόνο μέλημά τους έχουν την προσωπική τους εξασφάλιση με οποιοδήποτε κόστος.

Εμείς, περιμένοντας να δούμε πότε θα ολοκληρωθεί το κρεσέντο αθλιότητας, όχι τόσο απέναντι σε εμάς, αλλά κυρίως απέναντι στους Συναδέλφους μας, τους οποίους εσκεμμένα παραπληροφορούν, ερχόμαστε σήμερα, με σοβαρότητα, να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, να αποκαλύψουμε τα μεθοδευμένα ψεύδη τους και την παραποίηση της αλήθειας και να ενημερώσουμε για όσα πράγματι έγιναν.

Επειδή οι μόνοι στους οποίους απολογούμαστε είναι οι Συνάδελφοί μας, οι οποίοι μας έχουν εκλέξει και αυτούς εκπροσωπούμε, θέλουμε να τους παραθέσουμε τα γεγονότα όπως αυτά έγιναν.

Κατά τη συνεδρίαση της 20.11.2018 του Δ.Σ. του Σωματείου μας ο εκλεγμένος Συνάδελφος, υπέβαλε ενώπιον όλων των μελών του Δ.Σ. την παραίτησή του τόσο από το Δ.Σ. του σωματείου, όσο και από την ιδιότητα του εκλεγμένου αντιπροσώπου στην Ομοσπονδία. Η παραίτησή του καταχωρήθηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης και έκτοτε ουδεμία συμμετοχή είχε στα όργανα του σωματείου και στις διαδικασίες τους. Ως εκ τούτου τη θέση του παραιτηθέντος Συναδέλφου κατέλαβε ο εκλεγμένος πρώτος αναπληρωματικός του ίδιου συνδυασμού. Μάλιστα στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, κατά την οποία έγινε η ανασυγκρότησή του, υπήρξε και γραπτή επιβεβαίωση της παραίτησης του Συναδέλφου από τη θέση του στο ΔΣ. Η παραίτηση του Συναδέλφου ήταν μια δική του προσωπική επιλογή, για λόγους ευθιξίας όπως ο ίδιος δήλωσε, και το σωματείο ουδέποτε ενεπλάκη στην επιλογή του αυτή.   

Ενόψει της αναμενόμενης προκήρυξης του τακτικού συνεδρίου της Π.Ο.Σ., λόγω της λήξης της τριετούς θητείας των οργάνων διοίκησής της, την ενημερώσαμε για την ανωτέρω μεταβολή με γραπτή γνωστοποίηση – αίτησή μας που υποβλήθηκε στις 10.9.2019. Με την αίτησή μας συνυποβάλλαμε και τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ του σωματείου μας της 20.11.2018, κατά την οποία ανακοινώθηκε η παραίτηση του Συναδέλφου.

Η Ομοσπονδία απάντησε στην αίτησή μας στις 13.9.2019 με έγγραφό της, με το οποίο μας γνωστοποίησε ότι δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση του εκλεγμένου συνέδρου.  Θεωρήσαμε τότε πως η απόφαση της Διοίκησης της  Ομοσπονδίας, συνεπάγεται και τον αποκλεισμό του δικαιώματος ψήφου του ενός αντιπροσώπου μας. Η απόφαση της Ομοσπονδίας να μην εγκρίνει – χωρίς καμία αιτιολογία και εξήγηση – τη συμμετοχή του ενός αντιπροσώπου μας, ο οποίος κατόπιν νόμιμων διαδικασιών είχε καταλάβει τη θέση του συναδέλφου που παραιτήθηκε, σήμαινε ότι το σωματείο μας θα εκπροσωπούταν στο συνέδριο με έναν αντιπρόσωπο λιγότερο.

Με βάση τη θεμελιώδη αρχή της σωματειακής αυτονομίας συνάγεται ότι η εκλογή των αντιπροσώπων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών οργάνων των πρωτοβάθμιων οργανώσεων, είναι δε ανεπίτρεπτη η παρέμβαση της δευτεροβάθμιας οργάνωσης στην εκλογή των αντιπροσώπων. Κάθε δε σωματείο – μέλος της Ομοσπονδίας δικαιούται να εκπροσωπηθεί στην Ομοσπονδία με αριθμό αντιπροσώπων ανάλογο με τον αριθμό των μελών του. Το σωματείο μας, με βάση την αριθμητική του δύναμη δικαιούταν 10 αντιπροσώπους και η Ομοσπονδία, με την απόφασή της παρενέβαινε αυθαίρετα στα εσωτερικά του σωματείου μας και μας στερούσε, άδικα και αναιτιολόγητα, έναν αντιπρόσωπο.

Για τους παραπάνω λόγους οδηγηθήκαμε στην δικαστική προσφυγή μας, αποκλειστικά και μόνο εναντίον της ομοσπονδίας, θεωρώντας πως  πράττει ωμή παρέμβαση στα εκλογικά αποτελέσματα και στις εσωτερικές μας διαδικασίες.

Ουδέποτε καταφερθήκαμε εναντίον του Συναδέλφου. Πουθενά στο δικόγραφό μας δεν ισχυριστήκαμε ότι ο Συνάδελφος έχει χάσει την ιδιότητα του αντιπροσώπου επειδή απολύθηκε. Ποτέ δεν αποφασίσαμε εμείς την αντικατάσταση του συναδέλφου. Ο συνάδελφος παραιτήθηκε δημόσια ενώπιον του ΔΣ και γι’ αυτό η θέση του καλύφθηκε, σύμφωνα με το καταστατικό από τον αναπληρωματικό. Το σωματείο μας αντέδρασε νόμιμα εναντίον της προσπάθειας της Ομοσπονδίας να στερηθούμε τον έναν από τους αντιπροσώπους μας. Όταν η Ομοσπονδία συνειδητοποίησε την παρανομία της και κατάλαβε ότι θα χάσει τη δίκη, επιστράτευσε τον παραιτηθέντα συνάδελφο να δηλώσει ότι επιθυμούσε τελικά να συμμετέχει στο συνέδριο κι ότι «μετάνιωσε» για την παραίτησή του. Και τότε όμως το σωματείο μας αποδέχθηκε την εξέλιξη αυτή. Κι  όταν την ημέρα συζήτησης της υπόθεσης παρουσιάστηκε στο δικαστήριο των ασφαλιστικών μέτρων ο Συνάδελφος, ο οποίος σημειωτέον ποτέ προηγουμένως δεν είχε επικοινωνήσει μαζί μας για να μας γνωστοποιήσει την νέα απόφασή του, αμέσως αποσύραμε την προσφυγή μας, σεβόμενοι την επιθυμία του τελικά να συμμετάσχει στην διαδικασία. Αυτό που μας ενδιέφερε δεν ήταν το ποιος θα συμμετέχει ως αντιπρόσωπος στο συνέδριο, αλλά το να μην στερηθεί αδικαιολόγητα το σωματείο μας έναν σύνεδρο.

Όλα τα υπόλοιπα που περιέχονται σε εμπαθείς ανακοινώσεις αποτελούν σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας και κατασυκοφάντησή μας. Οι απόψεις και οι θέσεις μας είναι καταγεγραμμένες στα επίσημα δικόγραφα, που γνωρίζουν λεπτομερώς όσοι επιδίδονται σε συκοφαντικές ανακοινώσεις, επιφυλασσόμαστε δε ρητά για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.  Είναι δε απαράδεκτο να γίνονται αναφορές σε καταστάσεις για τις οποίες έχουμε ξεκαθαρίσει την θέση μας με ανακοίνωση. Παραμένουμε στις απόψεις που είχαμε εκφράσει σε όλα τα όργανα από την πρώτη στιγμή, σίγουροι για την θετική έκβαση  και την δικαίωση όλων των Συναδέλφων στον δύσκολο αγώνα που δίνουν.



TO ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου