Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Μένουμε σπίτι και απαιτούμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους


Ενότητα σήμερα σημαίνει ότι στηρίζουμε αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή. Στηρίζουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με όλα τα μέσα προστασίας, με όλα όσα χρειάζονται
για να κάνουν την δουλειά τους και κάνουμε τα πάντα για να υπάρχει όλο το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό στην θέση του.


Ενότητα σήμερα σημαίνει ότι κάνουμε υποχρεωτικά τα μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους, που είναι αναγκασμένοι να είναι κάθε μέρα στην θέση τους, για να μπορούμε οι υπόλοιποι να είμαστε σπίτι.

Ενότητα σήμερα σημαίνει ότι λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην μείνει κανένας χωρίς βοήθεια, χωρίς την δυνατότητα να μπορεί να ζήσει τον εαυτό του και την οικογένεια του, χωρίς ρεύμα ή νερό.

Η ενότητα θα κριθεί στην πράξη και όχι στα λόγια. 
Θα κριθεί αν σχεδιάσουμε πολιτικές για να εξασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων. Αν όμως με την πολιτική σου πολλαπλασιάζεις αυτούς που είναι εκτεθειμένοι και χωρίς καμία κοινωνική κάλυψη, δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα. 
Καμία επικοινωνιακή καμπάνια δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό, όσο καλή και να είναι, όσες φορές και αν επικαλεστεί την ενότητα.

Από τον φίλο μας Νάσο Ηλιόπουλο, πρώην Υφυπουργό Εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου