Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Νέα ...επιστολή της ΠΟΣ - απάντηση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Νέα επιστολή των συνδικαλιστικών απατεώνων της ΠΟΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Κύριοι,
 Έπειτα από την υπ’ αριθμ. πρωτ. 167/20/Ε/Δ2 από 26.03.2020 δήθεν εμπιστευτικού εγγράφου (δημοσιοποιήθηκε άμεσα σε blog της αρεσκείας του) που σας απέστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το οποίο μάλιστα κυκλοφόρησε με τίτλο «διασπορά ψευδών ειδήσεων» για να πλήξει

το κύρος και την αξιοπιστία της Ομοσπονδίας μας, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

 Καταρχάς, εκφράζουμε την λύπη και την αποστροφή μας, καθόσον στην κρίσιμη συγκυρία, η οποία έχει πλήξει την Χώρα μας, η ηγεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιλέγει την τακτική της μικροπολιτικής και των απειλών, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο βωμό του οικονομικού συμφέροντος, κάτι που και η ίδια ομολογεί στην επιστολή της.
Εκπροσωπώντας το σύνολο των εργαζομένων στις σιδηροδρομικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας και με την καθημερινή επικοινωνία που έχουμε με τα Α’ βθμια σωματεία μέλη μας, γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η εταιρεία, όχι μόνον δεν έχει συμμορφωθεί με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά αντίθετα τις εφαρμόζει ala carte και όποτε τα πράγματα «φτάσουν στο απροχώρητο». Ειδικότερα, γνωρίζουμε ότι η μοναδική απολύμανση, η οποία διενεργήθηκε, έλαβε χώρα σε έναν και μόνον συρμό και τούτο, όταν υπήρξε η υποψία κρούσματος. Κατά τα λοιπά μέχρι σήμερα δεν έχει διενεργηθεί απολύμανση τόσο στους χώρους των Εργοστασίων και των Μηχανοστασίων, στους οποίους προσέρχοναι καθημερινά οι εργαζόμενοι, αφού λόγω της φύσεως του αντικειμένου δεν είναι δυνατή η εξ αποστάσεως εργασία, αλλά και στους συρμούς, οι οποίοι εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά έστω και με μειωμένα δρομολόγια. Τις καταγγελίες μας αυτές τις συνομολογεί ο υπογράφων την επιστολή που σας απεστάλει έστω και εμμέσως - στο συνημμένο υπ’ αριθμ. πρωτ. 35.986/20/Δ2 από 23.03.2020 έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο οποίο αναφέρει, ότι έχει «συμφωνήσει με δύο εταιρείες ειδικής απολύμανσης, να βρίσκονται stand by, ώστε να προβούν σε νεφελοψεκασμό στους συρμούς σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος», λειτουργώντας δηλαδή κατασταλτικά, αφού «θα έχει γίνει το κακό» μόνο στους συρμούς, ενώ για τους λοιπούς χώρους εργασίας κανένας λόγος δεν γίνεται. Αντίθετα, η τύχη της υγείας του προσωπικού και του επιβατικού κοινού έχει εναποτεθεί στο ζήλο των καθαριστριών ιδιωτικής εταιρείας, στις οποίες δόθηκε η οδηγία να είναι περισσότερο επιμελείς στον καθαρισμό των χειρολαβών, κουμπιών και τουαλετών! 
Αναρωτιόμαστε ειλικρινά εάν αυτή η ομολογία δεν αποτελεί τον ορισμό του εμπαιγμού προς το κοινωνικό σύνολο και πρός τους εργαζόμενους, ποιός θα μπορούσε να ήταν ο ορισμός!
Στο απαύγασμα της εγκληματικά αμελούς αυτής συμπεριφοράς της ηγεσίας της εταιρείας, σας αναφέρουμε, ότι την 24.03.2020 και ύστερα από δική μας πρωτοβουλία και επικοινωνία με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΕ Α.Ε. κο Σπηλιόπουλο Κωνσταντίνο, πληροφορηθήκαμε για την ύπαρξη κρούσματος (που νοσηλεύεται  ήδη) στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, επί της οδού Καρόλου, αριθμ. 1-3 (τα οποία είναι κοινά με τον ΟΣΕ). Ο κ. Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Α.Ε. μας ανέφερε, ότι πληροφορήθηκε το σχετικό περιστατικό την ίδια ημέρα και 1-2 ώρες προηγουμένως, όταν επικοινώνησε ο ίδιος με την ηγεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να διακριβώσει, εάν η φημολογία που υπήρχε ήταν αληθής. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εάν και το γνώριζε ήδη από την προηγουμένη ημέρα, ήτοι από την 23.03.2020 και τις πρωινές ώρες, ως συνομολογείται, δεν ενημέρωσε κανέναν και είναι αμφίβολο, εάν θα ενημέρωνε οποιονδήποτε, εάν δεν καλούσε ο ίδιος ο κ. Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Α.Ε., με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμες ώρες και να τεθεί σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων, δεδομένου δε, ότι στα γραφεία των εταιρειών απασχολούνται και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 
Ύστερα από τη δημοσιότητα που έλαβε το ζήτημα αναγκάστηκε να παραδεχθεί την ύπαρξή του κρούσματος και να «κλείσει» το κτίριο της έδρας των εταιρειών, προκειμένου να λάβει χώρα η απολύμανση αυτού, χωρίς να ειδοποιήσουν τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υπηρεσίες διαχείρισης κρίσεων προκειμένου να προβεί στην ενδεδειγμένη ιχνηλάτιση επαφών της νοσούντος υπαλλήλου!
Στον απόηχο όλων αυτών και προκειμένου η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μετακυλήσει την ευθύνη από πάνω της, μας κοινοποίησε την ανωτέρω «εμπιστευτική» επιστολή, η οποία συγκοινοποιείται σε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό παραληπτών, στην οποία καταφέρεται εναντίον μας, με μόνη αιτιολογία, ότι τους είχαμε εφιστήσει την προσοχή να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού. Μετέρχεται δε φράσεων που δεν προσιδιάζουν ούτε στην ιστορική συγκυρία που διανύουμε ούτε στη θέση αμφοτέρων και τους οποίους επιστρέφουμε. Μάλιστα μας κατηγορεί για «διασπορά ψευδών ειδήσεων», η οποία, ως τονίζει, είναι ποινικά κολάσιμη πράξη (προφανώς η αναφορά γίνεται προς εκφοβισμό μας, ώστε να σιωπήσουμε), ξεχνώντας πολύ βολικά, ότι η έκθεση εργαζομένων και επιβατικού κοινού σε κίνδυνο και μάλιστα εν μέσω πανδημίας συνιστά ομοίως ποινικά κολάσιμη πράξη, οι συνέπειες δε της οποίας είναι ολέθριες. Ενδεικτικό δε της κωλυσιεργίας της και της ανησυχίας που τη διακατέχει («κατόπιν εορτής») είναι και το γεγονός, ότι μόλις σήμερα 26.03.2020 απεύθυνε μήνυμα προς τους εργαζόμενους, ότι βρίσκεται στο πλευρό τους, πλην όμως με ευχολόγια και ανηρτημένες οδηγίες ούτε ο ιός αναχαιτίζεται ούτε η υγεία του προσωπικού διασφαλίζεται. Ο «καιροσκοπισμός» δε, για τον οποίο μας κατηγορεί ο κος Σύμβουλος, αυτοδιαψεύδεται, αφού η Ομοσπονδία ουδέν έχει να κερδίσει, σε αντίθεση με την εταιρεία, η οποία ωφελείται οικονομικά ποικιλοτρόπως. 
Σε ό,τι αφορά τους χαρακτηρισμούς που περιέχονται στην ανωτέρω εμπιστευτική επιστολή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.
Θεωρούμε απαράδεκτη και επικίνδυνη τη συμπεριφορά της καθώς οφείλει έστω και την τελευταία στιγμή να  συμμορφωθεί με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά των κρουσμάτων του νέου ιού και σε άλλους εργαζόμενους είτε στην ίδια είτε στη συστεγαζόμενη, ΟΣΕ Α.Ε.
Ταυτόχρονα ζητάμε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες, οι οποίες πηγάζουν από την ανωτέρω περιγραφείσα συμπεριφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. 
Ζητάμε επίσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ να προβούν σε άμεσο έλεγχο για τη λήψη και τήρηση των μέτρων προστασίας των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού τόσον επί των συρμών όσον και επί του συνόλου των χώρων εργασίας τους (γραφεία, Μηχανοστάσια, Εργοστάσια κ.λ.π.), προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις και να υπηρετηθεί η προτροπή της ατομικής και συλλογικής ευθύνης.
Μέλημά μας ήταν, είναι και θα είναι η προστασία των εργαζομένων και των επιβατών χρηστών του ΤΡΑΙΝΟΥ και κυρίως η προστασία του κοινωνικού συνόλου συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης της φονικής νόσου.
Καταδικάζουμε δε, τέτοιου είδους ανεύθυνες και εγκληματικές συμπεριφορές όπως της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!
Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται!


  
                   Ο Πρόεδρος         Ο  Γενικός Γραμματέας

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                           ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΤΣΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου