Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Πιο γραφικός γίνεσαι ...σοκάκι

Συνεχίζει να προκαλεί την μνήμη των μηχανοδηγών ο γραφικός της ΣΥΠΕ επικαλούμενος τις δικαστικές αποφάσεις γύρω από την νοθεία στο τελευταίο συνέδριο. Λέγοντας ψέμματα 
  1. Η ΣΥΠΕ έστειλε επιστολή στο συνέδριο της ΠΟΣ επειδή το Σωματείο ισχυρίστηκε ότι η απόφαση για την προκήρυξη των εκλογών ήταν ...ομόφωνη! Στα πρακτικά του συνεδρίου ουδέποτε ειπώθηκε αυτό. Η ΣΥΠΕ έστειλε επιστολή γιατί αυτήν την εντολή είχαν λάβει οι Συρόπουλος και Κλιτσας από την ΠΟΣ, καθώς είναι γνωστό ότι διαχρονικά υποστήριζαν την άποψη των Ομόσπονδων.
  2. Η ΣΥΠΕ δεν συμμετείχε στις εκλογές γιατί δεν ...είχε αλλάξει (ακόμα) το καταστατικό! Όταν όμως ψήφιζε την εγγραφή των 68 νέων μηχανοδηγών , την ψήφιζε με το ΙΣΧΥΟΝ καταστατικό. Χωρίς να αναφέρει κανένα ζήτημα για το δικαίωμα συμμετοχής τους στο Σωματείο. (Πρακτικά υπάρχουν). Πόσο υποκριτές!  Οσο και να προσπαθεί να ξεπλύνει την υποτίμηση της νοημοσύνης των νέων μηχανοδηγών ο γραφικός, τόσο εκτείθετε!  
  3. Η ΣΥΠΕ δεν συμμετείχε στις εκλογές. Στις εκλογές συμμετείχε το 95% των εγγεγραμμένων μελών (257 στους 272). Μάλιστα 4 συνάδελφοι δεν προσήλθαν λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας καθώς ήταν κλινήρεις την περίοδο εκείνη (ο ένας ήταν κσι υποψήφιος) Αν προσθέσουμε και 2 συναδέλφους που δεν είχαν ψηφίσει ούτε  στις εκλογές του 2018 και δεν ψήφισαν και σε αυτές του 2019 τότε συνολικά μιλάμε για 263 στους 272.  Στις εκλογές δεν προσήλθαν οι εκλεγμένοι της ΣΥΠΕ γιατί δεν είχαν την ικανότητα να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο. Κρύφτηκαν γιατί γνώριζαν ότι δεν θα έβρισκαν στην κάλπη ...ούτε την δίκη τους ψήφο (όχι πρωτοφανές για τον γραφικό).
  4. Η ΠΟΣ υποστηρίζει ενώπιον της δικαιοσύνης  ότι ψήφισαν 68 , όχι 60 νέοι και ότι 1 εξ αυτών έχει απολυθεί. Τελικά μήπως η ΠΕΠΕ έχει δίκιο γιατί και η ΣΥΠΕ μιλάει για 60!
  5. Οι μηχανοδηγοί της Rail Cargo γράφτηκαν νόμιμα στην ΠΕΠΕ και σύμφωνα με τα όσα ορίζει το καταστατικό.Με την ψήφο της ΣΥΠΕ.
  6. Η ΣΥΠΕ δεν αμφισβήτησε ποτέ την διαδικασία των εκλογών. Γιατί άραγε; Το 2018 είχε καταθέσει 2 ενστάσεις που απορρίφθηκαν  και τότε. Το 2019 τίποτα ! Οι εκπρόσωποι της δεν ήρθαν ούτε στις συνελεύσεις να εξηγήσουν την θέση τους.
  7. Ο γραφικός έχει μπερδέψει την έννοια της νοθείας. Η ΠΕΠΕ κατήγγειλε την συμμετοχή και την διπλοψηφία των αντιπροσώπων του ΤΡΑΜ και τον αποκλεισμό 2 αντιπροσώπων της , παράνομα από το συνέδριο της ΠΟΣ , αποκλεισμός που διαμόρφωσε συγκεκριμένο συσχετισμό δυνάμεων. Οι εκλογές της ΠΕΠΕ έγιναν καθόλα νόμιμα χωρίς κανένα αποκλεισμό. Αν ήθελε η ΣΥΠΕ κατέβαζε ψηφοδέλτιο και κρινόταν. Κιότεψαν. Όπως και δεν εμφανίστηκαν στις συνελεύσεις του 2019 γιατί δεν είχαν τίποτα να πουν. Αν η ΣΥΠΕ θεωρεί ότι οι 60 δεν είχαν δικαίωμα ψήφου και ότι η ψήφος τους είναι άκυρη, αν δηλαδή υποτιμά την νοημοσύνη των νέων μηχανοδηγών , μπορεί να ζητήσει εκλογές. Μπορεί και το αίτημα να γίνει δεκτό, καλομελέτα ...
  8. Ο γραφικός έχει πει πολλά για την ΠΕΠΕ από το 2015. Προσπάθησε και προσπαθεί να απαξιώσει το Σωματείο των μηχανοδηγών διαρκώς. Είναι γνωστό ότι πρόκειται για συνάδελφο που κινείτε στα όρια της ψυχασθένειας με την εμμονή του απέναντι σε πρόσωπα , 15 χρόνια τώρα. Όποτε τέθηκε στην κρίση των συναδέλφων , βρέθηκε είτε εκτός ΔΣ , ενώ το 2018 πούλησε την ΔΕΣΚ κ το ΠΑΜΕ για μια καρέκλα που του πρόσφεραν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ. Ούτε αυτήν όμως δεν τόλμησε το 2019 να υπερασπιστεί. Οι μηχανοδηγοί ξέρουν πολύ καλά. Και οι ψηφοφόροι της ΣΥΠΕ όμως τον πήραν χαμπάρι και συμμετείχαν κανονικά στις εκλογές! 
  9. Η σχέση του Σωματείου μας με την ΠΟΣ θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα με όσα οριζει το Καταστατικό και με την δημοκρατικά εκφρασμένη  άποψη των μηχανοδηγών. Ελπίζουμε να  εμφανιστεί στις συνελεύσεις και να μην τον ψάχνουμε και σε αυτές. Οφείλει ο -επαναστάτης του πληκτρολογίου- να δώσει εξηγήσεις για το ξεπούλημα των υπερωριών  το 2018 και ...όχι μόνο! Καλός ο συνδικαλισμός του Facebook και η κριτική του πληκτρολογίου. Οι συνελεύσεις είναι η πεμπτουσία της λειτουργίας του Σωματείου.
  10. H ΣΥΠΕ ζήτησε το καταστατικό με Mail και το πήρε από την Γραμματεία του Σωματείου γιατί .......ήθελε το Σωματείο να κρύψει κάτι ! Πιο γραφικος  γίνεσαι σοκάκι !                                    
Το στέκι της έλξης - Tο blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου