Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Οι πολίτες ακυρώνουν το μέτρο της κυβέρνησης για τα ανοιχτά σούπερ μάρκετ τις Κυριακές

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης είπε ότι τις Κυριακές που λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορωνοϊου «δεν είχαν κίνηση. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν» – Αποδεικνύεται άστοχη, έτσι,
η κυβερνητική σπουδή να ανοίξει τα σούπερ μάρκετ και Κυριακές επιβαρύνοντας επιπλέον τους εργαζόμενους
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA», o υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα εμπορίου, σημείωσε ότι τις Κυριακές που λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορωνοϊου «δεν είχαν κίνηση. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν».

Σε ότι αφορά την διατήρηση των λαϊκών αγορών ανοικτών, ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε πώς αυτό έγινε «για να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Μειώσαμε παραγωγούς και εμπόρους και απομακρύναμε τους πάγκους». Ως προς αυτό, υπογράμμισε ότι εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, «το επόμενο βήμα είναι κλείσουν και οι λαϊκές».

Αναφορικά με τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά σε μάσκες και αντιστηπτικά, επισήμανε ότι η παραγωγική δυνατότητα της χώρας για τα δεύτερα «είναι 600.000 ημερησίως», κάνοντας έκκληση τους πολίτες εάν διαθέτουν ήδη, να μην αγοράζουν άλλα.

Για τις μάσκες, ανέφερε, ότι η κατάσταση στην αγορά θα βελτιωθεί την προσεχή εβδομάδα, ενώ πρόσθεσε ότι τα σούπερ μάρκετ πρέπει να προσλάβουν εργαζόμενους.

Θυμίζουμε ότι η +ΣυνΕξέλιξη ήταν η μοναδική παράταξη στον σιδηρόδρομο που κάλεσε με ανακοίνωση τους συναδέλφους να στηρίξουν τους εργαζόμενους στα super market.
Την ανακοίνωση της +ΣυνΕξέλιξης, αρνούνται να δημοσιεύσουν στον ιστοχώρο της ΠΟΣ, οι συνδικαλιστικοί απατεώνες της Ομοσπονδίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου