Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση Γιώργου Πατσιώτη

Πρός αποκατάσταση της αλήθειας έπειτα από αναφορά στο πρόσωπό μου από ενημερωτικό site των Σιδηροδρομικών, έχω να δηλώσω ότι κανένα από
τα Θεσμικά όργανα των Συνδικάτων δεν μου αρνήθηκαν βοήθεια ή στήριξη για τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας, προκειμένου να τηρηθεί στο ακέραιο το καταστατικό του ΤΑΠΟΤΕ, ο νόμος και οι εγκύκλιοι του υπουργείου εργασίας για την ορθή εφαρμογή περί καταβολής του ΕΦ ΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ!!
 Η προσπάθεια ξεκίνησε με τους 150 συναδέλφους που κατάθεσαν ενστάσεις και στηρίχθηκε από όλα τα Θεσμικά Όργανα του κινήματος (ΓΣΕΕ-ΠΟΣ ΠΕΠΕ)και τους από κάθε πόστο συναδέλφους Σιδηροδρομικούς και από το συνεργαζόμενο με την ΠΕΠΕ δικηγορικό γραφείο του Κ. Παπαδημητριου
Θέλω να τονίσω ότι κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης της συλλογικής αυτής δραστηριότητας για την τήρηση της νομιμότητας, όχι μόνο δεν βοηθάει στην ολοκλήρωση του ως άνω εγχειρήματος αλλά θα δημιουργήσει πιθανά εμπόδια τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή.

Γεώργιος Πατσιώτης

Δικό μας σχόλιο
Ο συνάδελφος Πατσιώτης στην ουσία επιβεβαιώνει ότι η ΠΕΠΕ ήταν το μοναδικό Σωματείο που παρενέβη Νομικά στην υπόθεση. 
Θυμίζουμε ότι η ΠΕΠΕ έχει στηρίξει και Νομικά την προσφυγή τεχνιτών   ενάντια στον Νόμο Κατρούγκαλου για τα όρια συνταξιοδότησης, καθώς και εκεί η ΠΟΣ αρνήθηκε την παροχή Νομικής Υποστήριξης. Η υπόθεση θα δικαστεί τον Απρίλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου