Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Εκατοντάδες απολύσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ανακοίνωση απο το Εργατικό Κέντρο Αθήνας 
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει όσες εταιρίες βιάζονται να εκμεταλλευτούν την ΠΝΠ που εξέδωσε η κυβέρνηση, καθώς και τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, που προαναγγέλλει μειώσεις μισθών μέσω της εκ περιτροπής εργασίας.
Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρίες Swissport και Skyserv ενημέρωσαν μέσω μηνύματος
στα κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων τους, ότι θα παύσουν άμεσα όσους εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ότι θα προχωρήσουν στην ένταξη των εργαζόμενων αορίστου χρόνου στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας. Αυτό οδηγεί στην ανεργία 300 περίπου συναδέλφους, πολλοί από τους οποίους εργάζονται για χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Επίσης στην Goldair από τη προηγούμενη εβδομάδα ισχύει η εκ περιτροπής εργασία.
Επειδή ο κορωνοϊός δυστυχώς λειτουργεί ως ευκαιρία για πολλούς εργοδότες, απαιτούμε από την κυβέρνηση να βάλει ένα φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις.
Απαιτούμε κανένας εργαζόμενος να μην χάσει την δουλειά του και καλούμε την κυβέρνηση και τις εταιρείες στο αεροδρόμιο να μην προχωρήσουν στην απόλυση των εργαζόμενων.

1 σχόλιο:

  1. Χθες το μεσημέρι επικυρώθηκα οι απολύσεις όλων των συμβασιούχων. Αύριο παραδίδουν διαπιστεύσεις και άδειες εισόδου στην επιτηρούμενη περιοχή. Κάποιοι από αυτούς, χθες το πρωί, εκθείαζαν τον Κυριάκο και την Κυβέρνηση για τα μέτρα και τα 800€. Μετά κατάλαβαν ότι είναι οριστικές απολύσεις και Ταμείο Ανεργίας. Από φίλο που από χθες απολύθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή