Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Μήνυμα της ALE σε όλους τους μηχανοδηγούς - σιδηροδρομικούς

Μήνυμα της  ALE Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών.
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η πανδημία του κορωνοϊού
μας αναγκάζει να βιώσουμε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση. Απέδειξε τις αδυναμίες της κοινωνίας μας,αλλά ακόμα, όπως πάντα, την πιο αφοσιωμένη, υποστηρικτική και υπεύθυνη πλευρά της. Σε γενικές γραμμές,

καταλαβαίνουμε ότι είναι καιρός να μείνουμε στο σπίτι, να φροντίσουμε τους εαυτούς μας και τους πρεσβύτερους μας και, γενικά, αυτό κάνουμε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου έχουν θεσπίσει πρώτα συστάσεις, μετά περιορισμούς καταλήγοντας στις απαγορεύσεις. Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να σταματήσουν τη διάδοση της επιδημίας και ένας από τους τρόπους για να γίνει αυτό είναι να κλείσουν τα σύνορά τους.
Η SEMAF, σε εθνικό επίπεδο, κάνει μια τιτάνια προσπάθεια από όλες τις περιοχές για να προσαρμόσει τη σιδηροδρομική υπηρεσία στην νέα κατάσταση και σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση της εταιρείας.
 Οι μηχανοδηγοί, ακόμη και με αυτή την αβεβαιότητα, εργάζονται όπως την πρώτη μέρα, επειδή γνωρίζουν ότι υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο , ότι αυτές είναι δύσκολες στιγμές, αλλά και ότι θα περάσουν.
Θέλουμε να καταδείξουμε την εκτίμησή μας σε όλους τους ανθρώπους που βάζουν όλη τους την ενέργεια για να ξεπεραστεί  αυτή η κατάσταση, ειδικά σε όλους τους σιδηροδρομικούς εταίρους μας, στο προσωπικό υγείας, στις δυνάμεις και τους οργανισμούς ασφαλείας και σε εκείνους που συνεχίζουν να εργάζονται για να μας παρακαλουθούν καθώς  και να προμηθεύουν αγαθά  όλους μας. 
Και την αλληλεγγύη μας με εκείνους που υποφέρουν περισσότερο, εκείνους που έχασαν κάποιον που αγαπούν ή προσπαθούν να ξεπεράσουν την ασθένεια.
Σας ευχόμαστε το καλύτερο, για εσάς αλλά και για τις οικογένειες και τους φίλους σας. 
Ελπίζουμε να επιστρέψουμε για να συνεχίσουμε όλα τα project που είχαμε σχεδιάσει, όλες τις πρωτοβουλίες και να επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας ανακοινώνοντας ότι είμαστε και πάλι σε μια κανονική κατάσταση.
Από την ALE και την SEMAF, στέλνουμε δύναμη, ενθάρρυνση και υποστήριξη σε όλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου