Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

800 Ευρώ για 2 μήνες, όταν ο κατώτατος είναι 650 Ευρώ το μήνα! Η ΓΣΕΕ που είναι ;

Το βάρος της κρίσης στην πλάτη χιλιάδων εργαζομένων ρίχνει σήμερα η Κυβέρνηση, με την απόλυτη συνενοχή της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που μάλλον ξεχρεώνει
την διεξαγωγή του συνεδρίου της με την Κρατική προστασία των ΜΑΤ. 
Την ώρα που ο κατώτατος μισθός στην χώρα είναι 650 Ευρώ το μήνα, η Κυβέρνηση δίνει 800 Ευρώ για 2 μήνες, στους εργαζόμενους των οποίων η επιχείρηση έχει αναστείλει την δραστηριότητα της με Κρατική εντολή, χωρίς καμία πρόβλεψη για τις δανειακές τους υποχρεώσεις. 
Παράλληλα η Κυβέρνηση διευρύνει το ωράριο λειτουργίας των Super Market, έχοντας προηγουμένως Νομοθετήσει - εκ του πονηρού- την ακύρωση της υποχρέωσης των εργοδοτών να δηλώνουν τις υπερωρίες στο σύστημα Εργάνη ΚΑΙ μετατρέποντας χιλιάδες εργαζομένων σε είλωτες, παραδομένους στην εργοδοτική αυθαιρεσία. 
Καμία διευκόλυνση δεν προβλέπεται για τους εργαζόμενους, για τις πάγιες υποχρεώσεις τους – δηλαδή λογαριασμούς ρεύματος, νερού κ.λ.π., παρ’ ότι το εισόδημά τους για τουλάχιστον ένα δίμηνο θα είναι είτε μηδενικό, είτε θα περιοριστεί το πολύ στο βοήθημα των 800 ευρώ,  ενώ δεν θα έχουν καμία ευνοϊκή μεταχείριση είτε από το Δημόσιο, είτε από τις τράπεζες εάν οφείλουν και καταβάλουν δόσεις είτε φόρων, είτε δανείων.

Η κυνική τοποθέτηση του κ. Βρούτση για την τραγική κατάσταση στην αγορά εργασίας τον Φεβρουάριο, έρχεται να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα της πολιτικής της Κυβέρνησης στα εργασιακά όπου ευνόησαν -με τα Νομοθετήματα του περασμένου Αυγούστου- την εργοδοτική αυθαιρεσία σε όλες τις μορφές. 
Η έκκληση της Κυβέρνησης για ανοχή προς τους εργαζόμενους προκαλεί όργή και δεν πρέπει να κοιμίσει κανένα.
Οι μόνοι που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου είναι οι ηγέτες του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας.

Ας έχουν υπόψη τους όλοι αυτοί, ότι οι εργαζόμενοι ΔΕΝ θα δεχτούν να σηκώσουν το βάρος άλλης μιας κρίσης στις πλάτες τους, ούτε πλέον θα δείξουν καμία ανοχή σε ξεπουλημένες ηγεσίες.  

Ο νοών νοείτο. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου