Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Επιστολή ΠΕΠΕ με προτάσεις για τον κορονοϊό

Επιστολή προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με αφορμή τα μέτρα που –ορθότατα- λαμβάνει η εταιρεία για την ασφάλεια των συναδέλφων και του επιβατικού κοινού ενόψει της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, θεωρούμε ότι

θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία η προστασία των συναδέλφων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Προτείνουμε 
• Τη χορήγηση ειδικής άδειας με αποδοχές στους υπαλλήλους, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως ορίζονται με βάση τις εγκυκλίους των Υπουργείων Υγείας, Εργασίας και του ΕΟΔΥ (άτομα με καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, αναπνευστικά νοσήματα και άτομα με ανοσοκαταστολή κ.λπ). Άλλωστε η χορήγηση της ως άνω ειδικής άδειας, επιβάλλεται στο πλαίσιο της ούτως ή άλλως θεσμοθετημένης υποχρέωσης των εργοδοτών να εξασφαλίσουν την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων τους και να λαμβάνουν κάθε μέτρο, που απαιτείται, ώστε να εξασφαλίζονται από κάθε κίνδυνο, που μπορεί να απειλήσει την υγεία τους

Για τους μηχανοδηγούς προτείνουμε τα εξής: 

1. Να δοθούν επιπλέον μέσα προσωπικής προστασίας (ατομικά στον καθένα) καθώς έχουν εφοδιαστεί μόνο  οι συρμοί με αυτά (Αντισηπτικά-Μάσκες- Γάντια) .
2.  Όσο διαρκεί η έξαρση του ιού να απαγορεύεται η είσοδος τρίτων στις εγκαταστάσεις (μηχανοστάσια), ιδιαίτερα στις καμπίνες μηχανοδήγησης να μην επιτρέπεται η πρόσβαση σε κανένα.
3. Σε περίπτωση  ύποπτου κρούσματος η εταιρεία να καλύπτει τα έξοδα για το τέστ αναγνώρισης για τον κορονοιό, το οποίο θα πρέπει να γίνεται για τους μηχανοδηγούς κατά απόλυτη προτεραιότητα λόγω της φύσης της εργασίας μας.

                                  Για το Δ.Σ. 
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ         
                 
  Κωνσταντίνος Γενιδούνιας                             Μωραΐτης Πέτρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου