Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Επικοινωνία ΠΕΠΕ με τους Ιταλούς Μηχανοδηγούς - Η απάντηση των συναδέλφων μας

Αλληλεγγύη! 
Αγαπητέ Pietro, 
Εκ μέρους των Ελλήνων Μηχανοδηγών θα ήθελα να σου εκφράσω την απόλυτη συμπαράσταση μας σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που περνά η Ιταλία.
Η σκέψη μας είναι μαζί σας και δίπλα σε κάθε συνάδελφο και κάθε πολίτη αυτές τις δύσκολες ώρες. Δυστυχώς και στην Ελλάδα έχουμε

αντίστοιχα προβλήματα με τον κορονοιό,  έχει επιβληθεί γενικός περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών και το 80% του σιδηροδρομικού έργου έχει ανασταλεί λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε όλοι.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης η Ελληνική Κυβέρνηση έχει θεσπίσει  κάποια μέτρα.
Για παράδειγμα όσο διαρκεί η κρίση, οι Συλλογικές Συμβάσεις μπορούν να τεθούν σε αναστολή για όλο ή μέρος του προσωπικού εφόσον μια επιχείρηση αντιμετωπίζει συνέπειες από αυτήν. Στους εργαζόμενους αυτούς δίνεται ένα επίδομα 800 Ευρώ για περίπου 50 μέρες (μέχρι τέλος Απριλίου). Εκτός αυτού ψηφίστηκαν και άλλες ρυθμίσεις που δίνουν σε ένα εργοδότη το δικαίωμα μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβρη να χρησιμοποιεί το προσωπικό του μέχρι 2 εβδομάδες το μήνα, καταβάλλοντας μόνο το 50% των αποδοχών στους εργαζόμενους. 
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει χρήση αυτών των ρυθμίσεων. 
Ωστόσο επειδή προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο θα επιθυμούσαμε αν είναι δυνατό να μας ενημερώσετε αν έχουν ληφθεί μέτρα στην Ιταλία και ποια είναι η κατάσταση αυτήν την στιγμή στην FS και την Trenitalia αναφορικά με τους εργαζόμενους.
Ελπίζω η κρίση αυτή να περάσει το συντομότερο για όλους μας και να μας βρει σοφότερους ως ανθρώπους την επόμενη μέρα. 
Μετέφερε την αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε όλους τους συναδέλφους στην Ιταλία, η σκέψη μας είναι μαζί σας και όλοι μαζί θα εργαστούμε για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης αυτής, συνέπειες που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επωμιστούν οι εργαζόμενοι.
Συναδελφικά 

Γενιδούνιας Κώστας 

Η απάντηση απο τον Ιταλό Πρόεδρο του Fast Consal Pietro Serbassi. 

Αγαπητέ Κώστα, 

Σε ευχαριστώ για την ιδιαίτερα φιλική επιστολή σου, καθώς και για τους χαιρετισμούς και την ενθάρρυνση που μας στέλνεις, τα οποία αναμφισβήτητα θα απευθύνω στους Ιταλούς συνεργάτες μας και τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους. 

Η κρίση που έχει προκύψει από την εξάπλωση του κορονοϊού χτύπησε κατά πολύ την Ιταλία. Η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία, σταμάτησε όλες τις μη πρωτογενείς οικονομικές δραστηριότητες και ανάγκασε όλους τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ο τομέας των μεταφορών επηρεάστηκε επίσης, με μία μείωση της κυκλοφορίας γύρω στο 90%, συχνά και υψηλότερη. 

Οι πρωτοβουλίες που παίρνουν οι εταιρείες μεταφορών, ξεκινούν με την άμεση αξιοποίηση των αργιών (αδειών) των προηγούμενων ετών και συνεχίζουν, με την ενεργοποίηση των Ταμείων Αλληλεγγύης. Ο όμιλος Fsi έκανε χρήση αυτού και έχουμε υπογράψει μια συμφωνία που προβλέπει ότι η εταιρεία θα πληρώσει τη διαφορά μισθού που προκύπτει από την εφαρμογή του ίδιου του αμοιβαίου κεφαλαίου. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει προβλέψει επιπλέον 15 ημέρες γονικής άδειας, που αφορούν εργαζομένους με παιδιά κάτω των 12 ετών, καταβάλλοντας τις αποδοχές του διαστήματος αυτού κατά το ήμισυ. Ο όμιλος FS ανέλαβε επίσης την υποχρέωση να καλύψει τη διαφορά των αποδοχών, και σε αυτή περίπτωση. 

Δυστυχώς, όπως συμβαίνει, δεν έχουν όλες οι εταιρείες την ευαισθησία ή την προθυμία να προσεγγίσουν τους εργαζομένους, διασφαλίζοντας τους μισθούς τους. 

Εμείς αγωνιζόμαστε, όπως πάντα και περισσότερο από ποτέ, για την υπεράσπιση των εργαζομένων. Συμμερίζομαι την επιθυμία σας να ξεφύγετε από την κρίση νωρίς και, πάνω απ 'όλα, να βγείτε από αυτήν καλύτεροι. Σοφότεροι. 

Σας στέλνω μια αγκαλιά, σε εσένα και σε όλους τους Έλληνες συναδέλφους μου. 

Pietro


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου