Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

H απάντηση της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ΠΟΣ

Συνάδελφοι,

Με αφορμή και σε απάντηση της υπ αρ 40458/26.03.2020 επιστολής σας θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής :  

Από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού η μοναδική γραπτή επικοινωνία μας ήταν η επιστολή που στείλατε σε όλα τα Σωματεία στις 13/03/2020, καθώς και ελάχιστες προφορικές  επικοινωνίες.
Όλο αυτό το διάστημα, το σωματείο μας, με συνεχείς προφορικές και γραπτές παρεμβάσεις του προς τη Διοίκηση της εταιρίας, προσπαθεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχώς αναφύονται, όντας σε εγρήγορση και πλήρη δραστηριοποίηση για την προστασία των συναδέλφων. 
Πιστεύουμε ότι οι δύσκολες στιγμές που διανύουμε απαιτούν υπευθυνότητα, σοβαρότητα και πνεύμα συνεργασίας, καθώς τα προβλήματα είναι συνεχή, σοβαρά, πολυάριθμα και απρόβλεπτα.
Δυστυχώς, εσείς, χωρίς καμία συνεννόηση μαζί μας και εν αγνοία μας, απευθυνθήκατε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με επιστολές σας που αναφέρονται στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊο. Μας προκαλεί εντύπωση η παράλειψή σας να μας ενημερώσετε και να συνεννοηθείτε μαζί μας για θέματα που αφορούν κατ’ εξοχήν το σωματείο μας, ως επιχειρησιακό σωματείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Είναι δε πρωτοφανές, παρόλο που είμαστε μέλος σας, δεν ενημερωθήκαμε από εσάς αλλά από την εταιρία για τις επιστολές που στείλατε, το περιεχόμενο των οποίων δεν γνωρίζουμε ακόμα, καθώς η εταιρία μας κοινοποίησε μόνο την από 17/3/2020 απάντησή της προς εσάς.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν υπάρχει χώρος και περιθώρια για σκοπιμότητες και μικροπολιτική. Η κατάσταση απαιτεί ενότητα και ομοψυχία. Τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις δεν ωφελούν, καθώς οι εργαζόμενοι είναι ήδη ανήσυχοι για την υγεία τους και για το μέλλον του σιδηροδρόμου.
Απαντώντας λοιπόν στην επιστολή σας, σας καλούμε να μας γνωστοποιήσετε όλες τις έως σήμερα ενέργειες, τα έγγραφα και τις επιστολές σας που αφορούν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και από τούδε και στο εξής να μας ενημερώνετε έγκαιρα για τις ενέργειες σας που αφορούν τους εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Τέλος σε ότι αφορά τα μέτρα που έχει λάβει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την προστασία Προσωπικού και επιβατών από τον COVID-19, σας παραπέμπουμε στην επιστολή της προς τον ΕΟΔΥ, ενώ παράλληλα σας κοινοποιούμε τις προτάσεις μας για την προστασία του Προσωπικού από τον COVID-19, τις οποίες καταθέσαμε στις 16/3/2020 στην εταιρία και αναρτήσαμε στο διαδίκτυο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΒΑΣ. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                    ΣΩΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου