Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Στην Νέα Έλξη υποτιμούν την νοημοσύνη των μηχανοδηγών (και ξεχνούν)


Την ώρα που οι εργαζόμενοι της χώρας ζούν δύσκολες στιγμές, οι συνδικαλιστές της Νέας Έλξης με καθημερινές ανακοινώσεις προσπαθούν να 
πείσουν τους μηχανοδηγούς ότι ήταν λανθασμένη η καταγγελία του Σωματείου μας για τις αντεργατικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης. Και ότι αντίθετα αυτά είναι ευνοϊκά για τους εργαζόμενους  (Βρέχει λεφτά δηλαδή).

Μάλιστα υποτιμώντας την νοημοσύνη των συναδέλφων και κάνοντας ένα τεράστιο άλμα λογικής, σε σημερινή ανακοίνωση τους θεωρούν πως ...δικαιώθηκαν με την απάντηση των Ιταλών συναδέλφων μας, επειδή σε αυτήν λένε ότι οι συνάδελφοι απάντησαν μόνο σε.... εταιρικά ζητήματα. 
Οι συνάδελφοι στην Νέα Έλξη κοροϊδεύουν τους μηχανοδηγούς, υποτιμώντας την νοημοσύνη τους. 

Οι Ιταλοί συνάδελφοι, απάντησαν ότι η FS καλύπτει το υπόλοιπο του  μισθού που απομένει απο την Κρατική ενίσχυση (Στην Ιταλία φτάνει στο 80%).
Ανέφεραν ότι η  Ιταλική Κυβέρνηση - όχι η FS- έχει προβλέψει επιπλέον 15 ημέρες γονικής άδειας, που αφορούν εργαζομένους με παιδιά κάτω των 12 ετών, καταβάλλοντας τις αποδοχές του διαστήματος αυτού κατά το ήμισυ. Η FS μετά απο ενέργειες του συνδικάτου καλύπτει το υπόλοιπο των αποδοχών και σε αυτήν την περίπτωση.
Τέλος οι Ιταλοί συνάδελφοι κατέληξαν αναφέροντας πως "Δυστυχώς, όπως συμβαίνει, δεν έχουν όλες οι εταιρείες την ευαισθησία ή την προθυμία να προσεγγίσουν τους εργαζομένους, διασφαλίζοντας τους μισθούς τους.  και πως "Εμείς αγωνιζόμαστε, όπως πάντα και περισσότερο από ποτέ, για την υπεράσπιση των εργαζομένων".
Αυτά οι συνδικαλιστές της Νέας Έλξης τα θεώρησαν ως προσέγγιση που .... δικαιώνει την άποψη τους, ότι η ΠΕΠΕ δεν πρέπει να ασχολείται με τα εργασιακά αλλά με ότι αφορά τον κλάδο αποκλειστικά.
Στην Νέα Έλξη η λέξη αλληλεγγύη είναι άγνωστη. Όχι όμως στα συνδικάτα Μηχανοδηγών σε όλη την Ευρώπη.

Όταν όμως τα μέτρα άγγιξαν μηχανοδηγούς, το 2012,13,14, οι εκπρόσωποι της μας έλεγαν "Δείτε τι γίνεται γύρω σας", για να δικαιολογήσουν την τότε κατάσταση που επέφερε μειώσεις 40% στους μισθούς μας.

Ξεχνούν και νομίζουν ότι θα ξεχάσουμε και εμείς. 

Η ΠΕΠΕ με την επιστολή στους Ιταλούς συναδέλφους φρόντισε να έχουν ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί έγκυρη άποψη για το τι συμβαίνει στην Ιταλία.
Γιατί μετά το 2015 το Σωματείο μας φροντίζει να είναι μπροστά απο τις εξελίξεις και να μην τρέχει πίσω απο αυτές
Το Ιταλικό συνδικάτο μηχανοδηγών εκπροσωπεί  ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς.
Και υπενθυμίζουμε ότι η αλληλογραφία κοινοποιήθηκε σε ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς. 

Οι συνάδελφοι της Νέας Έλξης μπορούν να συνεχίσουν την ίδια τακτική. 
Κανείς δεν τους εμποδίζει. 
Τους υπενθυμίζουμε για κάποια σχόλια που ακούσαμε, ότι το στέκι ΔΕΝ δημοσίευσε ούτε την απάντηση της +ΣυνΕξέλιξης στην τελευταία ανακοίνωση τους. 
Θεωρούμε άσκοπο άλλωστε να δημοσιεύουμε ανακοινώσεις που απαντούν στον φανατικό Κυβερνητισμό συγκεκριμένων συνδικαλιστών.
Οι καιροί έχουν αλλάξει στην ΠΕΠΕ γιατί οι μηχανοδηγοί έτσι αποφάσισαν δημοκρατικά.
Αυτό που δεν ανέφεραν απο την Νέα Έλξη, είναι ο σεβασμός για την ΠΕΠΕ που όχι μόνο φαίνεται στην επιστολή των Ιταλών συναδέλφων, σεβασμός  στην ΠΕΠΕ που αναφέρετε απο όλα τα συνδικάτα στην ALE ως πρότυπο, μετά τις επιτυχίες των τελευταίων 5 χρόνων και ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του Νόμου για τις ώρες μηχανοδήγησης, την Σιδηροδρομική Ακαδημία και τον νέο Κανονισμό Κυκλοφορίας και φυσικά την αποτροπή εργασίας συνταξιούχων στην χώρα μας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου