Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Η απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην επιστολή της ΠΟΣ

Δημοσιεύουμε την απάντηση  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ΠΟΣ, την οποία κοινοποιεί στην πολιτική ηγεσία αλλά και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τίτλο "Διασπορά Ψευδών Ειδήσεων".
Αξιότιμοι κύριοι, 
Στις δύσκολες αυτές ώρες
που διέρχεται η χώρα μας και η ανθρωπότητα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθένας οφείλει να συμβάλλει τα μέγιστα, τόσο μέσα από τις συλλογικές εκδηλώσεις, όσο και με την προσωπική του στάση. 

Δυστυχώς όμως η χώρα μας δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τους «απείθαρχους» πολίτες, αλλά έχει απέναντί της και τους κάθε είδους καιροσκόπους, που βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευ τούν τις δύσκολες στιγμές για προσωπικό τους όφελος, μη συναισθανόμενοι την κρισιμότητα όσων ζούμε, αλλά και τις ολέθριες συνέπειες που θα έχουν τέτοιες συμπεριφορές στο κοινωνικό σύνολο. 

Η Εταιρεία μας από τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, παρακολουθεί τις εξελίξεις και οργανώνει τις λειτουργίες της, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο για το επιβατικό κοινό, όσο και για τους εργαζόμενους 

Λαμβάνει, σύμφωνα με τις εγκυκλίους των αρμοδίων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Αρχών, όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των επιβατών και των εργαζομένων και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους συναρμόδιους φορείς, παρακολουθώντας την κλιμάκωση των ενεργειών της πολιτείας, ώστε να εφαρμόζει και η ίδια ακόμη πιο αυστηρά πρωτόκολλα, πολλές φορές ακόμη κι αν δεν έχουν υποδειχθεί. Στο πλαίσιο αυτό απεστάλη σχετική ενημέρωση στον ΕΟΔΥ την 23.3.2020 (Συ νημμένο 2). 
Την συμπεριφορά μας αυτή, επιβεβλημένη από το ύψιστο καθήκον προστασίας της ανθρώπινης ζωής, γνωστοποιήσαμε και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Συνημμένο 1), θεωρώντας το αρχικό της ενδιαφέρον ως πραγματικό, μολονότι προέκυπτε μια επιλεκτική στοχοποίηση της Εταιρείας μας από τους επικεφαλής αυτής (ΠΟΣ). 
Στις 24.3.2020 το πρωί ενημερώθηκα από τον Διευθυντή Προσωπικού της Εταιρείας, ότι υπάλληλος της Εταιρείας μας, που υπηρετεί στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας επί της οδού Καρόλου 1-3 στην Αθήνα, είχε εισαχθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αττικής. Περί ώρα 19.38 της ίδιας ημέρας, η ανωτέρω υπάλληλος γνώρισε τηλεφωνικά στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας ότι το τεστ για τον κορωνοϊό στο οποίο υποβλήθηκε ήταν θετικό. 
Αμέσως ενεργοποιήθηκε το σχετικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης. Ειδοποιήθηκαν όσοι είχαν έρθει σε επαφή με την εν λόγω υπάλληλο να αυτοπεριορισθούν (καραντίνα) και, ευτυχώς, ήταν ένας  μικρός αριθμός εργαζομένων λόγω εργασίας από το σπίτι (που ήδη είχε εφαρμόσει η Εταιρεία μας). 
Συγχρόνως, ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου ΟΣΕ ΑΕ και σε συνεργασία με την Διοίκησή του, αποφασίστηκε να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο κτίριο να μην προσέλθουν στην εργασία τους την επομένη της αργίας (26 Μαρτίου), ώστε να γίνει από τον ιδιοκτήτη η αναγκαία από τα ισχύοντα πρωτόκολλα απολύμανση του κτιρίου. Επίσης, για λόγους υγειονομικής προφύλαξης, αποφασίστηκε το κτίριο να παραμείνει κλειστό και την 27.3.2020. 
Το πραγματικό αυτό όμως γεγονός, ευθύς μόλις το πληροφορήθηκαν οι επικεφαλής της Διοίκησης της ΠΟΣ, το εξέλαβαν ως ευκαιρία για την εκ μέρους τους αήθη ενέργεια, να το παρουσιάσουν δηλαδή ως δήθεν γεγονός που έλαβε χώρα από ημερών και να κυκλοφορήσουν την παντελώς ανεύθυνη, καταδικαστέα και ποινικά κολάσιμη ανακοίνωσή τους με αριθμ. πρωτ. 40456/2020, προσδοκώντας στην δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ συγχρόνως ψευδώς ισχυρίζονται ότι δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας εργαζομένων και επιβατικού κοινού. 
Στόχος των ενεργειών τους είναι, αφενός η διασπορά πανικού μεταξύ των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που υπηρετεί σε όλη την επικράτεια, αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων που εργάζονται στο ίδιο κτίριο της ΟΣΕ ΑΕ και, αφετέρου, η στοχοποίηση της Διοίκησης της Εταιρείας μας την οποία εμφάνιζαν να επιτρέπει την κυκλοφορία φορέα του ιού εντός των κεντρικών της γραφείων και να μην τηρεί τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών. 

Η μικρόνοη αυτή συμπεριφορά δεν πρέπει να τύχει αναπάντητη, διότι αποτελεί καταδικαστέα ενέργεια στην εποχή που ζούμε. 

Η Εταιρεία μας θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργα ζομένων της, αλλά και του επιβατικού κοινού, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών και όχι μιας χούφτας εμπαθών συνδικαλιστών. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος 
Καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου