Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

«Δώρο» σε ιδιώτες το Μετρό Θεσσαλονίκης!

Πολύ πριν βρεθεί σε κατάσταση δοκιμαστικής, έστω, λειτουργίας, το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι έτοιμο να εκχωρηθεί σε ιδιωτικό φορέα λειτουργίας, όπως ανακοίνωσε ο υπ. Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παρουσίασε ένα ιδιαίτερα προβληματικό, πρόχειρο χρονοδιάγραμμα

Αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως υπουργός Μεταφορών συνέδεσε το όνομά του στη Θεσσαλονίκη με το ξήλωμα του τραμ και τη δημιουργία του ΟΑΣΘ το 1957, ένας άλλος Καραμανλής, ο Κώστας, σημερινός υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, συνδέει ξανά το όνομα με την πόλη και την εκχώρηση δημόσιων συγκοινωνιών σε ιδιώτες.

Διότι πριν ακόμη κατασκευαστεί και λειτουργήσει το Μετρό Θεσσαλονίκης θα ιδιωτικοποιηθεί! Η είδηση-βόμβα πασπαλίστηκε χθες με επικοινωνιακά φρου φρου, βίντεο, αναπαραστάσεις, σχέδια και τις βόλτες πάνω στα –σκεπασμένα ακόμη από άμμο– αρχαία του σταθμού Βενιζέλου του κ. Καραμανλή και του προέδρου της Αττικό Μετρό Νίκου Ταχιάου.

Η ανακοίνωση του υπουργού αποκαλυπτική: «Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τον φορέα λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης. Γιατί χωρίς αυτόν τον φορέα δεν μπορούμε να έχουμε ένα Μετρό σε λειτουργία».


Τώρα αποκαλύπτεται δηλαδή ότι αυτό ήταν το μοναδικό κρυφό σχέδιο που είχε η κυβέρνηση και αυτός ήταν ο λόγος που στις 29 Νοεμβρίου 2019 ο κ. Καραμανλής κατέθεσε τροπολογία με την οποία αφενός παρατεινόταν η λειτουργία του ΟΑΣΘ μέχρι 31/12/22, αφετέρου –και κυρίως, όπως αποδεικνύεται– καταργούνταν οι διατάξεις του Ν. 4482/2017 (νόμος Σπίρτζη) αναφορικά με το πλαίσιο παροχής συγκοινωνιακού έργου στην περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, πρωτίστως αυτές που αναφέρονταν στη σύσταση και λειτουργία της ανώνυμης εταιρείας Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (ΑΣΥΘ) ως θυγατρικής εταιρείας του ΟΣΕΘ για την εκτέλεση του συνόλου του συγκοινωνιακού έργου στη Θεσσαλονίκη.

Για να εξηγηθεί απλά: η κυβέρνηση σκοπεύει να εκχωρήσει όχι κάποιο μέρος της λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως για παράδειγμα η συντήρηση των συρμών, αλλά τη λειτουργία του έργου, δηλαδή τα εισιτήρια, το πρόγραμμα δρομολογίων και κάθε κίνηση σε ιδιώτη.

«Οι κουτοπονηριές της κυβέρνησης αποκαλύφθηκαν», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο τέως υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης: «Πιστοί στην παράδοσή τους, μετά το διαχρονικό σκάνδαλο του ΟΑΣΘ που τον διαλύσανε προετοιμάζουν τη συνέχισή του με την ιδιωτικοποίηση λειτουργίας του Μετρό, με την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης και με ένα έργο που θα έπρεπε σήμερα να είναι σε δοκιμαστική λειτουργία και τελικά δεν θα έχει ολοκληρωθεί, παρά τις εξαγγελίες, μέχρι τον Απρίλιο του 2023».

Δυστυχώς δεν κουβαλούσε τίποτα άλλο για τη Θεσσαλονίκη χθες ο υπουργός. Επανέλαβε διαβεβαιώσεις για ολοκλήρωση του έργου τον Απρίλιο του 2023, αλλά δεν έδωσε ούτε ένα στοιχείο για το τι γίνεται σήμερα. Ανακάτεψε τον σταθμό Αγίας Σοφίας και την απόσπαση του Κρηναίου με την απόσπαση στη Βενιζέλου, ζήτησε «να αφήσουμε στη μέση τη διχόνοια» (να εννοεί την παγκόσμια κοινότητα των αρχαιολόγων που απευθύνει εκκλήσεις στον πρωθυπουργό για μη απόσπαση των αρχαιοτήτων;), δεν είπε τίποτα για τις αποζημιώσεις που ζητά ο εργολάβος. Και έκανε βιαστικούς υπολογισμούς καθώς είδε ότι «το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι αρχαιολογικές εργασίες, ενώ η κατασκευή του Σταθμού θα διαρκέσει 18 μήνες».

Δηλαδή, μέσα σε έναν χρόνο θα έχουν λήξει οι προσφυγές στο ΣτΕ; Θα έχουν γίνει οι μελέτες απόσπασης, η απόσπαση (αν θα γίνει) και οι ανασκαφές που θα ακολουθήσουν στο στρώμα με τα ελληνιστικά κατάλοιπα; Κολοβή αριθμητική... Στο τέλος της χθεσινής μέρας στήθηκε ολόκληρη τελετή για να υπογράψει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον ΟΑΣΘ μνημόνιο συνεργασίας για την παραχώρηση 50 μεταχειρισμένων λεωφορείων από τη Γερμανία. Για τη σαρδελοποίηση που είχαν υποστεί οι πολίτες στη διάρκεια της πρώτης μέρας χωρίς καραντίνα στα λεωφορεία του Οργανισμού κανένας δεν φιλοτιμήθηκε να πει έστω μια κουβέντα...

Απόστολος Λυκεσάς - www.efsyn.gr 

6 σχόλια:

  1. EMΠΑΙΝΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ -ΠΕΣ ΤΑ ΟΛΑ-ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ-ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ-ΓΙΑΦΤΟ ΣΕ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΛΑΜΟΓΙΟ -ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΚΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον συνάδελφο που μας στέλνει αυτά τα ωραία μηνύματα,γράφοντας πάντα με κεφαλαία,να του απαντήσουμε το εξής.
    Δημοσιεύουμε όσες ανακοινώσεις μας στέλνουν.
    Η ανακοίνωση που αναφέρει ο αγαπητός αναγνώστης,δεν απεστάλη ποτέ στο στέκι της έλξης.
    Μην χάνεις την ψυχραιμία σου λοιπόν συνάδελφε με ανέξοδα σχόλια.
    Αν θέλεις μπορείς να βρείς τον διαχειριστή να του τα πείς face to face,είναι γνωστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για την τραινοσε που την δωσανε οι προηγουμενοι σε ιδιωτες δεν λετε κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Θεσσαλονίκη ψήφισε ΝΔ στις Δημοτικές Εκλογές (Ζέρβας+Ταχιάος) 37,39% και στις Βουλευτικές ΝΔ 35,5% με τον μικροσύμμαχο ΚΙΝΑΛ στο 6% (ΣΥΡΙΖΑ 31,3%). Η Β' Θεσσαλονίκης ψήφισε ΝΔ 43% και ΚΙΝΑΛ 6% (ΣΥΡΙΖΑ 25,1%). Στην ουσία ψήφισε ιδιωτικό ΟΑΣΘ, επαναφορά των ΚΤΕΛ στις ημιαστικές γραμμές, ιδιωτικό μετρό (μπορεί και από τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ), ιδιωτικά σκουπίδια, ιδιωτική παραλία, ιδιωτικά αρχαία, ιδιωτικά όλα. Δεν ήξεραν τι ψήφιζαν ή απλά "έπρεπε να φύγουν οι εθνομηδενιστές που πούλησαν την Μακεδονία μας που είναι μία και Ελληνική" (Αντ. Σαμαράς πολλάκις στη Βουλή). Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Διορθώνεται μόνο στο Δρόμο. Αν τώρα διαφωνούν οι Σαλονικιοί, αν κατάλαβαν τι ψήφισαν, να βάλουν τις μάσκες τους και να κατέβουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΑ ΑΛΕΚΟ-ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ-ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΗΜΕΙΩΝΕΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΟ ΟΤΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ-ΑΣΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ-ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ ο άλλος νομίζει ότι το συνδικάτο είναι τοπική ρε μεγάλε και έχει χάσει την μπαλλα επειδή ούτε στο γ εθνική δεν τον παίζουν.Και να οι επισκέψεις κάθε βδομάδα στο μέγαρο μπας και.Στα σχόλια κολλάς;Δώστους αυτό που καταλαβαίνουν.Απο την πρώτη μέρα αυτό κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή