Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Νίκο Κιουτσούκη, εσύ πάντως πήρες αύξηση! "Τυχαία" , δεν διαπραγματεύτηκες εσύ τους όρους της ΣΣΕ!

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της έρευνας της ΓΣΕΕ για την κατάσταση στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Μειώσεις μισθών για το 56% των εργαζομένων, αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό και το κλίμα ανασφάλειας, υπάρχει
και μια μοναδική εξαίρεση. Η ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο συνάδελφος Κιουτσούκης, Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, έλαβε αύξηση 3.4% το μήνα ή 60 Ευρώ το μήνα μέσω της ΣΣΕ που διαπραγματεύτηκαν και υπέγραψαν στην επιχείρηση που εργάζεται 2 Σωματεία που εκπροσωπούν το 70% των εργαζομένων αυτής.  (ΤΡΑΙΝΟΣΕ).  

Οι νέοι εργαζόμενοι στην επιχείρηση που εργάζεται ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ έλαβαν αυξήσεις απο 7 εως 12.8% το μήνα, δηλαδή 100 Ευρώ το μήνα. 

  Μάλιστα σε αντίθεση με τα εκατομμύρια εργαζομένων που έχουν οι συμβάσεις τους τεθεί σε αναστολή ή εργαζόνται εκ περιτροπής, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ως εργαζόμενος καθώς στην ΣΣΕ που υπογράφηκε στην επιχείρηση που εργάζεται, έχει συμφωνηθεί ρητά πως δεν θα γίνει καμία εφαρμογή αυτών των μέτρων παρότι είναι πληττόμενη και μάλιστα με ζημιές εκατομμυρίων Ευρώ για το 2020. 

Ωστόσο μην ξεχνάμε ότι....

Στα 2 Σωματεία που υπέγραψαν την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν συγκαταλέγεται το Σωματείο που εκλέγεται ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ καθώς αυτό αποχώρησε απο το τραπέζι της διαπραγμάτευσης και προσέφυγε στον ΟΜΕΔ.

Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ καταγγέλει αυτήν την ΣΣΕ, που του δίνει αυξήσεις, ως..."εργοδοτική".

Ευτυχώς που δεν διαπραγματεύτηκαν για εμάς αναφωνούμε....

Μπορεί να είμαστε και εμείς σε αυτό το 56% ή οι συμβάσεις να ήταν σήμερα σε αναστολή.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 


Υ.Γ. Οτιδήποτε λιγότερο απο 60 Ευρώ τον μήνα αύξηση για κάθε εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, στην υποδιαπραγμάτευση Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θα δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα για τον Νίκο Κιουτσούκη. Καθώς έχει καταγγείλει αυτές τις αυξήσεις ως προιόν "εργοδοτικού συνδικαλισμού" .

Φανταζόμαστε ότι ο ταξικός συνδικαλιστής Κιουτσούκης θα καταφέρει να υπογράψει τουλάχιστο διπλάσιες αυξήσεις! 


1 σχόλιο:

  1. Αφού διαφωνεί με την ΣΣΕ, τα επιπλέον χρήματα που θα προκύψουν να τα δίνει για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Να προσφέρει αναλώσιμα στα Νοσοκομεία, τρόφιμα στα συσσίτια απόρων ή όπου αλλού μπορεί! Αρκετά με τους εργατοπατέρες.
    ΥΓ: Αφού συμφωνεί και στηρίζει τα Κυβερνητικά σχέδια για τις συνδικαλιστικές άδεις κλπ, να πάει να εργαστεί εκεί που είναι η θέση εργασίας του. Ξέρει που είναι; Νομίζει ότι δουλεύει ακόμα σε Δημόσια Επιχείρηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή