Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Ζημιές 194,3 εκατ. δολ. επέφερε η πανδημία στους Τσέχικους Σιδηροδρόμους το 2020

Η CZECH Railways (ČD) ανέφερε ζημιές 4,1 δισ. κορωνών (194,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το 2020, καθώς η πανδημία του Covid-19 προκάλεσε μεγάλη μείωση του αριθμού των επιβατών, περίπου στο 1/3. Ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε ιδιαίτερα κατά τα αρχικά στάδια της πανδημίας, όταν
καταγράφηκε μόνο το 10% της κανονικής κίνησης.

Επιπλέον, η ČD ξόδεψε 166 εκατ. κορώνες σε απολυμαντικά, προστατευτικό εξοπλισμό και εντατικό καθαρισμό τρένων. Το κράτος αποζημίωσε την εταιρεία με 32 εκατ. κορώνες από αυτά τα επιπλέον έξοδα.

Στον τομέα του cargo, η CarD Cargo ανέφερε απώλειες 248 εκατ. κορωνών, μεταφέροντας 4 εκατ. τόνους λιγότερους το 2020 από ό,τι το 2019.

Τα εμπορεύματα που επηρεάστηκαν περισσότερο ήταν τα στερεά και υγρά καύσιμα, τα αυτοκίνητα, ο σίδηρος και οι συνδυασμένες μεταφορές εμπορευμάτων από και προς την Κίνα.

«Κατά την άποψή μου, η ČD Cargo αντιμετώπισε τη πιο δύσκολη χρονιά στην ανεξάρτητη ύπαρξή της», δήλωσε ο κ. Tomáš Tóth, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ČD Cargo. «Από τη μία πλευρά, αγωνιζόμασταν με μια απροσδόκητα απότομη πτώση της ζήτησης για τις υπηρεσίες μας και, σε δύσκολες συνθήκες, προσπαθήσαμε να παρέχουμε στους πελάτες μας μεταφορές στη μέγιστη δυνατή ποιότητα», συμπλήρωσε.

www.metaforespress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου