Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Η ηγεσία της Π.Ο.Σ. άλλαξε συμφωνημένη ανακοίνωση για τα εργασιακά!


 Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της Π.Ο.Σ. αποδεικνύει ότι πλέον δεν έχει ίχνος αξιοπιστίας καθώς
όπως καταγγέλλει ο Αντιπρόεδρος της συνάδελφος Τζαμπαζλής Αλ. ενώ είχε συμφωνηθεί απο τις παρατάξεις συγκεκριμένο κείμενο ανακοίνωσης για τα εργασιακά η Π.Ο.Σ. δημοσίευσέ άλλο! Διαβάζουμε το κείμενο που είχε αρχικά συμφωνηθεί > 


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, μετά από μία δεκαετία με μνημόνια και εν μέσω πανδημίας που επιβαρύνει υπέρμετρα την ανωτέρω κατάσταση, η Κυβέρνηση διά του «σούπερμαν» Υπουργού φέρνει σχέδιο νόμου για τα εργασιακά.

Κάθε νομοσχέδιο που κατατίθεται για οποιοδήποτε θέμα, κινούμενο στη σφαίρα της λογικής, στόχο έχει τη διόρθωση και κάλυψη των κενών που δημιουργεί η υπάρχουσα Νομοθεσία και τη θέσπιση νομικών κανόνων για την περαιτέρω διευθέτηση των ανακυπτουσών προβλημάτων. 

Στο «εργασιακό νομοσχέδιο» που κατατίθεται, όχι μόνο απουσιάζει αυτή η λογική που θα έπρεπε να θεσπίζει μέτρα στήριξης της εργασίας, αντιθέτως, αφενός μεν απορυθμίζει εντελώς την εργασία, αφετέρου δε, καταργεί κάθε έννοια προστασίας του αδύνατου (εργαζόμενου) έναντι του ισχυρού (εργοδότη).

Η επί σειρά ετών ανεξαρτήτως Κυβερνήσεων - επίθεση κατά των εργασιακών δικαιωμάτων σε συνάρτηση με τις δυσμενείς τροποποιήσεις στο ν.1264/1982 ολοκληρώνονται με αυτό το Νομοσχέδιο που αφαιρεί κάθε τι που απέμεινε για την προστασία του κόσμου της εργασίας. Καταδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο το τι πρεσβεύει η σημερινή Κυβέρνηση, με ποιους πορεύεται και τελικά τι εκπροσωπεί.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σαςσας αποστέλλουμε τιςθέσεις του συνδικάτου για το Νομοσχέδιο που επιμελήθηκαν το Νομικό Τμήμα της ΓΣΕΕ με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και ζητάμε να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, προκειμένου να εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα για το τοπίο που θα δημιουργηθεί με την εφαρμογή αυτού του Νομοσχεδίου.

Σας καλούμε επίσης να γίνετε αρωγοί στην προσπάθεια του εργατικού κινήματος για την αποτροπή του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου.

Η κατάργηση του εναπομείναντος θεσμικού πλαισίου προστασίας των εργαζομένων με τη μετατροπή του ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή,

Η νομιμοποίηση των απολύσεων,

Η κατάργηση του 8ωρου,

Η απαγόρευση παρέμβασης από τους εκπροσώπους των εργαζομένων καθώς και μια πληθώρα μέτρων που εισάγονται, καταργούν ουσιαστικά το Εργατικό Δίκαιο στη χώρα μας.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝπέραν του παρόντος εμπεριστατωμένου κειμένου μαζί με τα Σωματεία  Μέλη της θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι Σιδηροδρομικοί παρά τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται με το πρόσχημα τηςπανδημίας με στόχο την ενοποίηση όλων των δυνάμεων τηςεργασίας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο έκτρωμα τηςΚυβέρνησης. 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.




Και το κείμενο που τελικά κυκλοφόρησε : 

   Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, μετά από μία δεκαετία με μνημόνια και εν μέσω πανδημίας που επιβαρύνει υπέρμετρα την ανωτέρω κατάσταση, η Κυβέρνηση διά του «σούπερμαν» Υπουργού φέρνει σχέδιο νόμου για τα εργασιακά.

Κάθε νομοσχέδιο που κατατίθεται για οποιοδήποτε θέμα, κινούμενο στη σφαίρα της λογικής, στόχο έχει τη διόρθωση και κάλυψη των κενών που δημιουργεί η υπάρχουσα Νομοθεσία και τη θέσπιση νομικών κανόνων για την περαιτέρω διευθέτηση των ανακυπτουσών προβλημάτων. 

Στο «εργασιακό νομοσχέδιο» που κατατίθεται, όχι μόνο απουσιάζει αυτή η λογική που θα έπρεπε να θεσπίζει μέτρα στήριξης της εργασίας, αντιθέτως, αφενός μεν απορυθμίζει εντελώς την εργασία, αφετέρου δε, καταργεί κάθε έννοια προστασίας του αδύνατου (εργαζόμενου) έναντι του ισχυρού (εργοδότη).

Η επί σειρά ετών - ανεξαρτήτως Κυβερνήσεων - επίθεση κατά των εργασιακών δικαιωμάτων σε συνάρτηση με τις δυσμενείς τροποποιήσεις στο ν.1264/1982 ολοκληρώνονται με αυτό το Νομοσχέδιο που αφαιρεί κάθε τι που απέμεινε για την προστασία του κόσμου της εργασίας. Καταδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο το τι πρεσβεύει η σημερινή Κυβέρνηση, με ποιους πορεύεται και τελικά τι εκπροσωπεί.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας αποστέλλουμε τις θέσεις του συνδικάτου για το Νομοσχέδιο που επιμελήθηκαν το Νομικό Τμήμα της ΓΣΕΕ με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και ζητάμε να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, προκειμένου να εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα για το τοπίο που θα δημιουργηθεί με την εφαρμογή αυτού του Νομοσχεδίου.

Σας καλούμε επίσης να γίνετε αρωγοί στην προσπάθεια του εργατικού κινήματος για την αποτροπή του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου.

Η κατάργηση του εναπομείναντος θεσμικού πλαισίου προστασίας των εργαζομένων με τη μετατροπή του ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή,

Η νομιμοποίηση των απολύσεων,

Η κατάργηση του 8ωρου,

Η απαγόρευση παρέμβασης από τους εκπροσώπους των εργαζομένων καθώς και μια πληθώρα μέτρων που εισάγονται, καταργούν ουσιαστικά το Εργατικό Δίκαιο στη χώρα μας.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ πέραν του παρόντος εμπεριστατωμένου κειμένου μαζί με τα Σωματεία – Μέλη της θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι Σιδηροδρομικοί παρά τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται με το πρόσχημα της πανδημίας με στόχο την ενοποίηση όλων των δυνάμεων της εργασίας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο έκτρωμα της Κυβέρνησης. 


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου