Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Και η ΠΕΣΟΣΕ (σταθμάρχες) συμμετέχει στην κινητοποίηση της Πέμπτης 6 Μάϊου με στάση εργασίας

 Ανακοίνωση του Σωματείου 
Το σωματείο μας (ΠΕΣΟΣΕ) πιστό στις αρχές και τις αξίες του συμμετέχει ενεργά αντιδρώντας στο αντεργατικό ν/σ ,στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει :     
     Α)Η ΠΟΣ με 24ωρη απεργία στις 04/05/2021σε όλη την επικράτεια                          Β) Το   Εργατικό Κέντρο  Πειραιά , με 3ωρη στάση εργασίας, από   10.00  έως 13.00  στις 06/05/2021 στο λεκανοπέδιο της Αττικής.                     
Με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση νομοθετώντας, αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις και το εργατικό δίκαιο, κατά συρροή. Το εργασιακό  ν/σ που καταθέτει σε συνδυασμό με την έκθεση ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ , θυμίζουν  τον υπουργό της ΝΔ. ΛΑΣΚΑΡΗ που με το ν.330 θα καταργούσε την πάλη των τάξεων.   
Ο…σούπερμαν υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με αυτό το ν/σ ξεπληρώνει τα γραμμάτια της, τόσο στον ΣΕΒ, όσο και στην κρατικοδίαιτη, παρασιτική ολιγαρχία, έχοντας μάλιστα στο πλάι της  τα επιδοτούμενα  ΜΜΕ σε ρόλο ενισχυτικό. 
Ο θαυμαστός κατά αυτούς- όμορφος καινούργιος κόσμος της οργουελικής  κοινωνίας , ζωής λάστιχο,  χωρίς δικαιώματα, ελευθερίες, και δημοκρατία ,που προσπαθούν να επιβάλλουν, 135 χρόνια μάλιστα μετά την εξέγερση των εργαζομένων στο ΣΙΚΑΓΟ των ΗΠΑ δεν θα γίνει  η νέα πραγματικότητα.                             
                                     ΛΕΜΕ  ΟΧΙ

 ΣΤΗΝ   ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 8ωρου

ΣΤΗ     ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ Σ.Σ.Ε

ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Συνάδελφοι , όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση δίνοντας μια ηχηρή απάντηση με την συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων.

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ  ΤΟΤΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

ΠΟΤΕ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΤΕΣ   

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

               Ο Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας  

       

      ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΡΑΣ                                     ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΙΒΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου