Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Κάτω τα χέρια απο το 8 ωρο ! Δράση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων

 Ένα μεγάλο πανό το οποίο ανέγραφε "Κάτω τα χέρια απο το 8ωρο" ανάρτησαν σήμερα στον Λυκαβηττό συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενώ η Αστυνομία
προσήγαγε στο ΑΤ Εξαρχείων τους συνδικαλιστές....

Στο Δελτίο Τύπου της η Ομοσπονδία Iδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας αναφέρει: 

Ένα τεράστιο πανό  απλώθηκε σήμερα στον Λυκαβηττό  δίνοντας στην Αθήνα το μήνυμα του αγώνα ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα, που προωθεί η κυβέρνηση με τη κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση της  Κυριακής Αργίας. Ένα πανό ενάντια στο  άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές που προωθεί η κυβέρνηση και ο Υπουργός Ανάπτυξης, υλοποιώντας τις εντολές των μεγάλων εργοδοτών του λιανεμπορίου. 

   Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας -ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή συμβάσεων ή στο πρόγραμμα συνεργασία στον κλάδο του εμπορίου- με επαναλαμβανόμενες  ΚΥΑ,  θα επιτρέπει την σταθερή λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. 

Ο στόχος είναι να ανοίγουν όλες τις Κυριακές, και να καταργηθεί η αργία της Κυριακής.

Να καταργηθεί η ξεκούραση των εργαζομένων, ο ελεύθερός τους χρόνος, και ο χρόνος για τις οικογένειές τους.

   Εν μέσω της πανδημίας αντί να μεριμνεί και να φροντίζει για να θωρακίσει το σύστημα υγείας, να πάρει μέτρα προστασίας και επιβίωσης των εργαζομένων που πληρώνουν ξανά  το μάρμαρο, βρήκε ευκαιρία την στιγμή που η κοινωνία υποφέρει, να περάσει ότι αντεργατικό και μεσαιωνικό έχει αναλάβει να ψηφίσει. 

Να καταργήσει το 8ωρο, να διαλύσει τις ΣΣΕ, να καταργήσει τη Κυριακή αργία.

   Η κυβέρνηση προχώρησε σε προσαγωγές συνδικαλιστών, μελών της Διοίκησης της ΟΙΥΕ και του προέδρου της,  για την ανάρτηση ενός πανό σήμερα στο Λυκαβηττό, που ενημέρωνε τους πολίτες για τα σχέδια της κυβέρνησης. Ένα πανό ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.  

Η ανάρτηση ενός πανό όμως,  δεν είναι δικαίωμα για όλους  σε αυτή τη χώρα, σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τη πρακτική της κυβέρνησης, η οποία προωθεί πάσει θυσία τη  ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου, τη κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές. 

Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όλοι σήμερα στην συγκέντρωση της ΟΙΥΕ, Κυριακή 23 Μάη στις 11:00 π.μ στην Ερμού στο Σύνταγμα, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου