Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Οργή στο Μαξίμου για ένα.... τραγούδι. Για κάθε σου απορία, έχουν απάντηση μια διμοιρία

 Ποιος θα το περίμενε ότι ένα τραγούδι από το πρώην ημισκούμπριο θα είχε δημιουργήσει οργή και πανικό στην επικοινωνιακή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου. Υπάρχει μάλιστα τέτοια ένταση που ξεπερνά ακόμα και άλλες, σοβαρές

υποθέσεις που προκάλεσαν κυβερνητική κρίση.

Οι επικοινωνιολόγοι όμως του Μεγάρου Μαξίμου, ειδικά η «ομάδα ηλεκτρονικού πολέμου», έχει μεγάλη εμπειρία και την ανάλογη υποδομή προκειμένου να μπορεί να αναγνωρίζει μια απειλή όταν υφίσταται και να την αξιολογεί με την απαιτούμενη βαρύτητα και σοβαρότητα.

Στο YouTube το τραγούδι έχει συγκεντρώσει μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, σχεδόν 250.000 προβολές. Γεγονός που θεωρείται εξωφρενικό για ένα τραγούδι 13 λεπτών με πολιτικό στίχο, αρκετά βαρύ δηλαδή, ειδικά για τη νέα γενιά που παραδοσιακά καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό σε προβολές τραγουδιών hiphop.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι στο Twitter το χασταγκ #Μιθριδάτης είναι πρώτο τρεντ μέσα σε λίγες ώρες με τους χρήστες να είναι στην πλειοψηφία τους ενθουσιασμένοι και τις κριτικές να είναι αποθεωτικές.

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού, θεωρούν ότι μία τέτοια κίνηση συνιστά μεγαλύτερη απειλή για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό από οποιαδήποτε παρέμβαση εκπροσώπου της αντιπολίτευσης. Διότι ειδικά για τους νέους, μία ομιλία ακόμα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει ελάχιστο αντίκρισμα, σε σύγκριση με ένα βίντεο αυτού του τύπου το οποίο είναι προσβάσιμο από εκατοντάδες χιλιάδες άτομα νεαρής ηλικίας που μάλιστα δεν διαθέτουν κομματικό πρόσημο.

Φοβούνται τσουνάμι

Μπορεί ένα τραγούδι να προκαλέσει κρίση σε μία κυβέρνηση; Σίγουρα όχι. Αυτό όμως που φοβούνται στο κυβερνητικό επιτελείο είναι μήπως η επιτυχία του τραγουδιού και η αποδοχή του από το ευρύ κοινό, αποτελέσει πρότυπο πάνω στο οποίο θα κινηθούν κι άλλοι καλλιτέχνες, ειδικά αυτοί που έχουν παρεμβατικότητα στους νέους ψηφοφόρους.

Η ανησυχία αυτή έχει μεγάλη βάση, διότι τα τρεντς συνήθως βασίζονται στην ανταπόκριση που δείχνει το κοινό σε μία καλλιτεχνική προσπάθεια. Δηλαδή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κι άλλοι καλλιτέχνες βλέποντας την αποδοχή του εγχειρήματος Μιθριδάτη, να κάνουν αντίστοιχες παραγωγές, όχι επειδή μισούν την κυβέρνηση, αλλά επειδή το συγκεκριμένο στυλ δείχνει ότι «πουλάει»

Ενώ λοιπόν θεωρούν ότι το συγκεκριμένο τραγούδι αργά η γρήγορα θα ξεχαστεί, θεωρούν ότι η μεγάλη απειλή είναι ο μιμητισμός που θα προκαλέσει ένα τσουνάμι το οποίο θα είναι αδύνατον να ελεγχθεί. Διότι αυτό το τσουνάμι δεν θα εκδηλωθεί μέσω των συμβατικών ΜΜΕ και των καναλιών, αλλά μέσω του YouTube και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε το τραγούδι:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου