Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Συνεργασία ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στον σιδηρόδρομο. Η χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Π.Ο.Σ. ήταν (και πάλι) αποκαλυπτική

Ουρά της ΔΑΚΕ η ΠΑΣΚ με ευθύνη της ηγεσίας της. 
 Μετά την κοινή κάθοδο ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ (σε κοινό ψηφοδέλτιο) στις εκλογές του "νέου" Σωματείου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ήρθε ως συνέχεια της συνεργασίας τους
στο τελευταίο συνέδριο της Π.Ο.Σ. , συνεργασίας που έχει ξεκινήσει μετά την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ το 2011,  χτες ζήσαμε άλλο ένα επεισόδιο που αποδεικνύει  ότι η σχέση τους παραμένει άρρηκτη.

Την ώρα που προ των πυλών βρίσκεται η κατάργηση του Νόμου 1264 που ψήφισε η Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου για τα συνδικάτα και την ελευθερία στο δικαίωμα του συνδικαλισμού καθώς  και η κατάργηση του 8ωρου, η ηγεσία της ΠΑΣΚ ψήφισε μαζί με την ΔΑΚΕ ενάντια στην πρόταση της ΔΕΣΚ για συμμετοχή στην απεργία της 3ης Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα η ηγεσία της ΠΑΣΚ στον σιδηρόδρομο στην τοποθέτηση της , έπλεκε το εγκώμιο για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσπαθούσε να παρουσιάσει το "άσπρο-μαύρο" για την περίοδο 2015-2019. 

Μας αφήνουν πλήρως αδιάφορους οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ καθώς αυτήν την πολιτική στηρίζουν. Θυμηδία προκάλεσε συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ που αρχικά ψήφισε ΥΠΕΡ της πρότασης της ΔΕΣΚ  και μετά τα.. απαραίτητα τηλέφωνα ΑΛΛΑΞΕ την ψήφο του, με το πρόσχημα ότι έλειπε αρκετή ώρα απο την συνεδρίαση και δεν κατάλαβε την ψηφοφορία. (κατά τα λοιπά ...Ελεύθερη βούληση). 

Απορούμε όταν συνεδριάζει η Π.Ο.Σ. ποιος παρακολουθεί τις συνεδριάσεις, όταν ακόμα και μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου δηλώνουν ότι...έλειπαν.

Η ηγεσία της ΠΑΣΚ που οδήγησε την προοδευτική παράταξη σε ΚΟΙΝΗ εκλογική κάθοδο με την ΔΑΚΕ πέρυσι τέτοια εποχή, συνεχίζει τον κατήφορο της. Έχει κριθεί η ηγεσία αυτή ως η πλέον ανεπαρκής στην ιστορία της Π.Ο.Σ., η νομιμότητα της αμφισνητείται στα δικαστήρια και το μόνο που πλέον καταφέρνει -λίγο πριν το τέλος της-  είναι να στηρίζει ΚΑΙ τις επιλογές του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χατζηδάκη.

Είναι ενδεικτικό ότι η Π.Ο.Σ. δεν τόλμησε να βγάλει μια ανακοίνωση για την εικόνα με την τούρτα στα γενέθλια του κ. Χατζηδάκη, όταν εμφανιζόταν ο Υπουργός Εργασίας να τεμαχίζει τον ΟΣΕ. 

ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ούτε αυτό γιατί η εξάρτηση της ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών απο την ΔΑΚΕ είναι πλέον εμφανής.

Τα αποτελέσματα των επιλογών αυτής της ηγεσίας.

Μόνο που πλέον αρχίζουν να φαίνονται τα ρήγματα απο τις επιλογές της θλιβερής αυτής ηγεσίας που ντρόπιασε  και συνεχίζει να ντροπιάζει την δημοκρατική παράταξη στον σιδηρόδρομο.

Απο όσα μάθαμε, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, εκλεγμένος με την ΠΑΣΚ, ψήφισε ΑΝΤΙΘΕΤΑ στην γραμμή της θλιβερής ηγεσίας της.

Και η αλήθεια είναι ότι ο δημοκρατικός κόσμος στους χώρους εργασίας κυριολεκτικά σιγοβράζει βλέποντας την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στα συνδικάτα, να στηρίζει την πολιτική Μητσοτάκη. 

Η θλιβερή προχτεσινή συνέντευξη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, χωρίς ακόμα να έχει συνεδριάσει το Διοικητικό της Συμβούλιο, απέδειξε σε όσους την παρακολούθησαν ότι πλέον καμία σχέση δεν έχει αυτή με τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Την πρόταση της ΔΕΣΚ στήριξε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου