Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Το ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ για τα Self Test – Άλλη μια επιτυχία του υπουργού εργασίας χωρίς ένσημο…

 
Άλλη μια επιτυχία του Υπουργού Εργασίας χωρίς ένα ένσημο....

ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ SELF TEST ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ …

ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΕΙΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ


Εργαζόμενες, -νοι

Ο πλέον επιτυχημένος Υπουργός στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ-ΟΣΕ-ΔΕΗ κλπ. από χθες κατέγραψε ακόμα μία επιτυχία σε βάρος των σκληρά δοκιμαζόμενων μικροεμπόρων-μικροεπιχειρηματιών, αλλά όπως τελικά θα εξελιχθεί και σε βάρος των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα από χθες Δευτέρα 10 Μάιου σύμφωνα με την ΚΥΑ Β’ 1588/18.4.2021 που εξέδωσε και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους 8 κλάδους που εμπίπτουν σε αυτήν (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων σχολές οδηγών, θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα.

Η προμήθεια των self test θα γίνεται ως εξής: το ένα εξ αυτών θα παρέχεται από τον εργοδότη και θα καλύπτεται με δική του δαπάνη, ενώ το δεύτερο θα χορηγείται δωρεάν, από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Μετά από αυτή την απόφαση που φορτώνει με ένα ακόμα βάρος τους μικροεπιχειρηματίες που στενάζουν να τα βγάλουν πέρα, επειδή δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη, με διαλυμένο το ΣΕΠΕ, δύο πράγματα θα συμβούν:

Είτε μια σειρά επιχειρηματίες για να αποφύγουν το κόστος δεν θα το προμηθεύουν στους εργαζόμενους, είτε θα απαιτούν από τους εργαζόμενους να το πληρώνουν οι ίδιοι.

Ως εκ τούτου θεωρούμε αυτή την απόφαση επικίνδυνη και απαράδεκτη και καλούμε τον Υπουργό Εργασίας χωρίς ένα ένσημο να την αποσύρει άμεσα.

Το κόστος και των δύο SELF TEST να το καλύπτει το κράτος.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου