Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

To τέλος σε αυτή την - εργοδοτική - ΓΣΕΕ, το έβαλαν οι εργαζόμενοι, σήμερα

Oι εργαζόμενοι στους δρόμους, οι εργατοπατέρες αυτής της ΓΣΕΕ εξαφανισμένοι. 

Μαζική, ειρηνική και με παλμό η σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα μετά την απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν Εργατικά Κέντρα (Αθήνας- Πειραιά) και πλήθος Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Η μαζικότητα της σημερινής συγκέντρωσης ξεκαθαρίζει και το τοπίο στο συνδικαλιστικό
κίνημα της χώρας. 


Η εργοδοτική και κλεισμένη στους 4 τοίχους της Πατησίων ηγεσία της ΓΣΕΕ, αποτελεί παρελθόν για τους εργαζόμενους.

Ποτέ άλλοτε δεν είχαν γίνει τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα σαν την σημερινή, χωρίς την συμμετοχή της ΓΣΕΕ. Σήμερα οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στον δρόμο και η συνδικαλιστική νομεκλατούρα έλειπε απο τον αγώνα τους. Έλειπε γιατί δεν την αφορά αυτός ο αγώνας, τον θεωρεί ξένο, έχει αλλοτριωθεί. 

Σήμερα η εργοδοτική ( εκλογή κορυφαίου   με μεθοδεύσεις, που ακόμα διερευνά  η   δικαιοσύνη, γύρω απο την νομιμότητα εκλογής του, αναφερόμαστε στην γνωστή υπόθεση του Γενικού της Γραμματέα, Κιουτσούκη) ΓΣΕΕ έχασε οριστικά κάθε επαφή με τους εργαζόμενους. 

Αποτελεί παρελθόν και τυπικά. 

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι εργατοπατέρες βλέποντας την σημερινή συγκέντρωση,  είναι να παραιτηθούν, οι εξελίξεις τους έχουν ξεπεράσει και οι εργαζόμενοι βρίσκουν τον βηματισμό τους χωρίς αυτούς.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί και ντροπή για την ιστορία της λεγόμενης Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. 


5 Σωματεία μέλη της,  συμμετείχαν στην απεργία και οι εργατοπατέρες της Κάννιγγος δεν μπήκαν στον κόπο να βγάλουν μια ανακοίνωση για να στηρίξουν την απόφαση  τους.

Απεργοσπάστες και με την βούλα. 

Και είναι η ώρα και στον σιδηρόδρομο να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. 

Η σημερινή απεργοσπασία απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, την ώρα που 5 Σωματεία της συμμετείχαν στην απεργία, δείχνει τον βαθιά Κυβερνητικό και εργοδοτικό της χαρακτήρα.

Απο τις ανακοινώσεις για την σκόνη στο Καλλίδρομο το 2018, στην μουγγαμάρα για τις αντεργατικές πολιτικές της Κυβέρνησης και στην σιωπή για την στασιμότητα στα πάντα στον σιδηρόδρομο  2 χρόνια τώρα. 

Είναι πρόθυμοι  να στηρίξουν τα πάντα, είναι εργοδοτικοί είναι πλέον και απεργοσπάστες.

Και είναι καιρός να τους αφήσουμε εκεί  που ανήκουν. (κάποιοι το έχουν ήδη κάνει) 

Στο παρελθόν.


Με παλμό και δυναμική και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενώ πολλοί και οι μηχανοδηγοί που κατέβηκαν στην σημερινή συγκέντρωση! 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου