Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Οι μηχανοδηγοί είναι συνεπείς και στηρίζουν πάντα την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου. Με αφορμή την επέκταση του Προαστιακού Πάτρας.

 Η έναρξη των δρομολογίων στον Προαστιακό Πάτρας προς Κάτω Αχαϊα απέδειξε την συνέπεια των
μηχανοδηγών στην στήριξη των τοπικών δρομολογίων, διαχρονικά. 

Το τελευταίο διάστημα, λύθηκε μια σειρά προβλημάτων που αναδείχθηκαν  με υπομονή και δημιουργική κριτική απο τα στελέχη της έλξης στην Πάτρα, την  ΠΕΠΕ,  όλους τους μηχανοδηγούς. Φυσικά υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες που το Σωματείο μας συζητά με τις Διοικήσεις των Σιδηροδρομικών Εταιρειών και σε κλίμα συνεργασίας. 

Τα όσα εντόπισαν και ανέδειξαν εμπειρότατα στελέχη της έλξης κατά τις δοκιμές στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα -όπως έκανε άλλωστε και το σύνολο των μηχανοδηγών με αναφορές του-, αλλά  και το  Σωματείο μας που ζήτησε και την παρέμβαση  της ΡΑΣ - όπως και έγινε- , συνεισέφεραν σε θετική κατεύθυνση και προς αύξηση των παραμέτρων ασφαλείας επιβατών και προσωπικού.

Να λειτουργήσει παντού ο σιδηρόδρομος. 

 Σειρά έχουν ο Πύργος, η Στυλίδα, το Αίγιο, το Διακοπτό, η πύκνωση των δρομολογίων σε Φλώρινα και Αλεξανδρούπολη, η  σιδηροδρομική επανασύνδεση Θεσσαλονίκης με τον Έβρο,  αλλά και η μεγαλύτερη συχνότητα στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης -τις τελευταίες μέρες έχουμε αυξημένη κίνηση-, όπως ζητούν οι κάτοικοι και τοπικοί φορείς απο το Σωματείο μας. 

Οι μηχανοδηγοί και πάλι θα δηλώσουν παρόν, στην προσπάθεια αυτή όπως και σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του μέσου. 

Ο σιδηρόδρομος για εμάς είναι πάντα  προτεραιότητα, είναι υπόθεση ζωής!


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου