Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να στείλει ΟΥΤΕ ένα υπόμνημα στον Superman Χατζηδάκη!


 Ντροπιαστική σελίδα στην ιστορία του συνδικάτου στον σιδηρόδρομο αποτέλεσε η πολιτική δειλία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών όπου η 

 ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών (κατά τα λοιπά.... δημοκρατική και προοδευτική παράταξη) ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να  πάρει την πρωτοβουλία για να στείλει η Π.Ο.Σ. έστω και ένα υπόμνημα για το Νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Στο οποίο θα εξέφραζε και την διαμαρτυρία της για την απαράδεκτη εικόνα που είδαν όλοι οι σιδηροδρομικοί με την περίφημη τούρτα Χατζηδάκη. Στον Υπουργό που δημόσια εξέφραζε την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων στον σιδηρόδρομο, στον κ. Χατζηδάκη που το 2008 μιλούσε για μαύρα βαγόνια στον ΟΣΕ και προωθούσε την πολυδιάσπαση του σε εταιρείες.

Η εξάρτηση της ΠΑΣΚ απο την ΔΑΚΕ πλέον είναι εμφανής σε όλους τους χώρους εργασίας ενώ στον σιδηρόδρομο είναι ξεκάθαρη  μετά και την κοινή εκλογική τους κάθοδο (ίδιο ψηφοδέλτιο)  σε Σωματείο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Δυστυχώς τα γεγονότα καταμαρτυρούν και στην ιστορία θα μείνει  ότι η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, στην οποία την Προεδρία έχει η ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών , δεν έστειλε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑ για να στηρίξει τον Νόμο 1264 που ψήφισε η Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου για να ενισχύσει την συνδικαλιστική δράση στην χώρα. Δεν μίλησε για την κατάργηση του 8ωρού, δεν τόλμησε να μιλήσει για την επιχειρούμενη κατάργηση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και δράσης. 

Τα πρόσωπα, δεν μας ενδιαφέρουν πλέον καθόλου. 

Αποδείχτηκε ότι είτε κάποιος ψηφίζει σήμερα την ΠΑΣΚ είτε την ΔΑΚΕ στον σιδηρόδρομο, η ψήφος έχει το ίδιο πολιτικό περιεχόμενο. 

Και για να μην κοροϊδεύουν άλλο τους σιδηροδρομικούς και ιδιαίτερα όσους πολιτικά βρίσκονται στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο, ας αποφασίσουν και την κοινή εκλογική κάθοδο στο νέο Σωματείο που ετοιμάζεται στον ΟΣΕ. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο όπως κάνανε και σε Σωματείο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ μαζί. 

Ο καθένας πλέον είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. 

Και η ΠΑΣΚ που έστελνε επιστολές για την ...σκόνη στο Καλίδρομο, ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να στείλει ούτε ένα υπόμνημα για το εργασιακό Νομοσχέδιο Μητσοτάκη - Χατζηδάκη.

Ποιος να το περίμενε, "¨σύντροφοι" να σφάζει ο Υπουργός τον ΟΣΕ στην τούρτα γενεθλίων του και εσείς να μην τολμάτε να στείλετε ούτε ένα υπόμνημα για τα εργασιακά, μην τυχόν και σας μαλώσει η ΔΑΚΕ!

Ποιος αλήθεια να το περίμενε...... Αναρωτιόμαστε αν έχετε καταλάβει τίποτα απο όλα αυτά ή αν η προσωπική φιλοδοξία και εμμονή συγκεκριμένων παραγόντων έχει τυφλώσει πολιτικά τόσους -κατά δήλωση τους δημοκρατικούς-  συνδικαλιστές. 

Αυτά έχουν όμως οι συμφωνίες σε συνέδρια. Ο ισχυρός σε εξευτελίζει πολιτικά αφού σε χρησιμοποιεί για να κάνει την δουλειά του. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Υ.Γ. Υπομνήματα έστειλαν δεκάδες Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια Σωματεία. Στον σιδηρόδρομο ΜΟΝΟ το Σωματείο Μηχανοδηγών ΤΗΡΗΣΕ την διαχρονική του συνέπεια και στάση γύρω απο αυτά τα ζητήματα. 

Υ.Γ.2 Την Νομική της Υπηρεσία η Π.Ο.Σ. αν δεν την αξιοποιεί για αυτά τα Νομοσχέδια, τι την χρειάζεται αναρωτιόμαστε. Για να στέλνει η Π.Ο.Σ. εξώδικα σε ...Σωματεία - μέλη της; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου