Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών : Η ηγεσία της Π.Ο.Σ. (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) συμμαχεί με τις εργοδοτικές ενώσεις, αρνήθηκε ακόμα και ενημερωτικές συγκεντρώσεις

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Όταν τα συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα με συσκέψεις οργάνωσης της πάλης και Γενικές Συνελεύσεις σχεδιάζουν

την καθημερινή τους παρέμβαση,

 Όταν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τις αντεργατικές ρυθμίσεις που ήδη μετατρέπουν τη δουλειά των εργαζομένων σε λάστιχο καθώς και τη μεγάλη επιδείνωση των όρων εργασίας που φέρνει το νέο Νομοσχέδιο,

 Όταν τα συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα αποφασίζουν ΑΠΕΡΓΙΑ, 

τότε η ηγεσία της Π.Ο.Σ. (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ) για λογαριασμό Κυβέρνησης και εργοδοσίας, υπονομεύει την αγωνιστική πανεργατική απάντηση καταδίκης του αντεργατικού οδοστρωτήρα. 


Στους «συν διαμορφωτές» του αντεργατικού νομοσχεδίου μαζί με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, μαζί με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, περιλαμβάνεται και επίσημα πλέον η ηγεσία της Π.Ο.Σ. (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ) μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της. 

Οι παραπάνω παρατάξεις ταυτίστηκαν με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, χαρακτηρίζοντας τη στάση της ως «εποικοδομητική». Όχι μόνο αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία, που πρότεινε η ΔΕΣΚ-Σ, αλλά ούτε ενημερωτικές συγκεντρώσεις δε θέλουν να κάνουν. Στηρίζουν έτσι με χέρια και πόδια την πολιτική της Κυβέρνησης και των εργοδοτών. 

Χαρτογραφούν τα δήθεν «θετικά» σημεία και φροντίζουν λένε να μην χαθούν! Στην ουσία γίνονται συνειδητά συναυτουργοί στο έγκλημα που ετοιμάζεται κατά των εργαζομένων. Θα κάνουν λένε «κάτι», μόνο όταν και αν η ΓΣΕΕ πάρει απόφαση. Όταν όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας γνωρίζουν ότι η ΓΣΕΕ ασχολείται μόνο με το περιτύλιγμα και όχι με τον πυρήνα του αντεργατικού εκτρώματος. 

Δεν είναι «καινούργια» η αντεργατική τους στάση, αλλά τώρα ξεπερνάει κάθε όριο. Την απάντηση δίνουν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, που παλεύουν για τη συγκρότηση απεργιακού μετώπου και έχουν πάρει αποφάσεις για πανεργατικές απεργίες στις 3 ΙΟΥΝΗ. 

Την απάντηση θα δώσετε εσείς.


ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ. 

ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.


Με ταξικούς χαιρετισμούς.

ΔΕΣΚ - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου