Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Γιατί τόση πρεμούρα για τα πειθαρχικά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

 "Μεγάλη"  πρεμούρα έχουν κάποιοι -ανεξήγητη- για να γίνουν τα πειθαρχικά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πολλά ερωτηματικά προκύπτουν για 

αυτήν τους την επιμμονή.

ΑΝ υπήρχαν συνάδελφοι που περίμεναν να συνταξιοδοτηθούν και υπήρχε Πειθαρχικό σε εκρεμμότητα, τότε θα μπορούσε να δικαιολογηθεί κάπως αυτή η επιμονή,

Όταν όμως συνήθως τα Πειθαρχικά οδηγούν σε ποινές για τους εμπλεκόμενους (στις περσότερες των περιπτώσεων) η επιμονή συνδικάτων για την τέλεση τους προκαλεί ερωτηματικά.  

Επειδή τέτοιες περιπτώσεις συνταξιοδοτήσεων δεν υπάρχουν, προκαλούνται ερωτηματικά. Φανταζόμαστε ότι όσοι ζητούν την συγκρότηση τους (εκρεμμούν υποθέσεις απο το 2016 καθώς τότε είχαν συνεδριάσει για τελευταία φορά) να γνωρίζουν τι κάνουν. 

Και προς πιστοποίηση όσων αναφέρουμε, υπενθυμίζουμε ότι πειθαρχικά έχουν να γίνει και στον ΟΣΕ πολλά χρόνια, η Π.Ο.Σ. έχει στείλει εκπροσώπους, αλλά δεν διαμαρτύρεται γιατί αυτά...δεν γίνονται. 

Υπενθυμίζουμε σε όσους βιάζονται,  ότι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να προσέλθουν στο πειθαρχικό με εκπρόσωπο που οι ίδιοι επιθυμούν (ή και δικηγόρο)  και ανεξάρτητα απο την συγκρότηση του Οργάνου στο οποίο άλλωστε η εργοδοσία έχει πλειοψηφική θέση.


Ο νοών νοείτο.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου