Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Eνοχλήθηκαν οι Αχ-άριστοι της ΔΑΚΕ στον σιδηρόδρομο...Λογικό!

Μπορεί να επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο στον ιδιωτικό τομέα με τα self test, μπορεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας να καταγγέλει ότι έχει ήδη
δεχθεί πολλές καταγγελίες όπου οι εργοδότες ζητούν από τους εργαζόμενους να καλύψουν το κόστος, κάτι που είναι απαράδεκτο, αλλά στην ΔΑΚΕ στον σιδηρόδρομο τα βλέπουν όλα καλά!

Ξεκάθαρος ο τρόπος, υποχρέωση του εργοδότη και πόσα άλλα γλυκανάλατα ακούσαμε επειδή το Σωματείο των Μηχανοδηγών έγκαιρα προέβλεψε το Κυβερνητικό μπάχαλο και φρόντισε να μην επεκταθεί στους χώρους εργασίας μας. 

Αν στην ΔΑΚΕ θέλουν  να μάθουν τι γίνεται πραγματικά  στην αγορά εργασίας. ας ρωτήσουν τον περίγυρο τους αντί να στηρίζουν άκριτα  την Κυβερνητική πολιτική. 

Ας ρωτήσουν όσους πήγαν Δευτέρα πρωί στα φαρμακεία και τους ζητούσαν να πληρώσουν το τεστ.

Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκ του ασφαλώς πάντα μιλάνε, καθώς χάρη στην διαπραγμάτευση και στην δράση των 2 Σωματείων και την υπογραφή της ισχύουσας ΣΣΕ, ούτε σε αναστολή της σύμβασης τους οδηγήθηκαν, ούτε εφαρμογή του Νόμου για τις δωρεάν υπερωρίες μετά απο καραντίνα λόγω covid έγινε.

Αυτές τις μέρες ψηφίζεται το νέο Νομοσχέδιο στα εργασιακά και στην ΔΑΚΕ δεν έχουν αρθρώσει λέξη γιατί αυτό αποτελεί κυρίαρχα πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ελληνική επιλογή της δεξιάς παράταξης, καθαρά. 

Πουθενά στην Ευρώπη δεν καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δεν υπάρχουν έννοιες για ψυχολογική πίεση στους απεργούς για να βγεί μια απεργία παράνομη, δεν παραβιάζεται το 8ωρο με ατομική σύμβαση εργασίας. 

Λαϊκισμός άνευ προηγουμένου απο την ΔΑΚΕ και τους ΑΧ- ΑΡΙΣΤΟΥΣ της που το μόνο που επιθυμούν 2 χρόνια τώρα, είναι το προσωπικό βόλεμα και η εξουσία. 

Και όταν μιλάμε για λαϊκισμό θυμόμαστε τον επικεφαλής της , εργατοπατέρα και αδούλευτο Κιουτσούκη  που με γνήσιο Αντιευρωπαϊκό λόγο το 2012  δήλωνε για την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα: 

"Είναι προφανές ότι η εν λόγω επίσκεψη γίνεται για να προσφερθεί πολιτική στήριξη στην συγκυβέρνηση ώστε να θυσιαστεί ο ελληνικός λαός στο βωμό της διάσωσης του κοινού νομίσματος χωρίς να λαμβάνεται υπ’ οψιν η φτωχοποίηση και η διάλυση της κοινωνίας μιας χώρας, που βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης", τονίζει ο γγ της ΓΣΕΕ και προσθέτει: "Θεωρούμε απαράδεκτο, η δανειακή τοκογλυφία των αγορών και των “εταίρων“, να μετατρέπεται σε …πολιτική τοκογλυφία που καταστρέφει τη ζωή 11 εκατομμυρίων πολιτών προς τέρψη “αδηφάγων τεράτων”.

Αυτά τα δήλωνε ο Κιουτσούκης τότε, σήμερα μιλάει για... λαϊκισμό. 

Ποιος ο...αδούλευτος που επί λέξη κατέληγε στην δήλωση του στις 8 Οκτωβρίου 2012 ως εξής . Ή αυτοί ή εμείς.

Λέτε να ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ ο Νικόλας ; 

Πάντως το self test αυτός θα το πάρει γιατί φρόντισαν τα Σωματεία που δραστηριοποιούνται στην εταιρεία που ...εργάζεται (sic).

Τα εκατομμύρια των εργαζομένων όμως θα έχουν ανάλογη αντιμετώπιση εργατοπατέρα ή θα μετακυλήσουν οι εργοδότες -όπως καταγγέλει ήδη το ΕΚΑ- το βάρος στους εργαζόμενους; 

Αν τολμάει ο Κιουτσούκης ας ρωτήσει τι συμβαίνει στην αγορά με τα self test και ας συμβουλεύσει τους Αχ-Άριστους να είναι πιο προσεκτικοί.

Εκτίθενται και ο κόσμος γελάει. Γιατί όλοι έχουμε φίλους και γνωστούς που μας λένε τι συμβαίνει γύρω μας και όπου δεν υπάρχουν Σωματεία. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου