Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Συνέντευξη Νίκου Φωτόπουλου : Συνεχίζουμε , να ενωθούν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις ενάντια στο Νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Συνέντευξη Νίκου Φωτόπουλου, μέλους  της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ

Σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι έστειλαν ηχηρά μηνύματα… Ηχηρό μήνυμα  προς την κυβέρνηση: Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας, κάτω τα χέρια από το 8ωρο, είμαστε άνθρωποι και θέλουμε να ζήσουμε.

Δεύτερο μήνυμα προς τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που για μια φορά ακόμα δεν στέκεται  στο ύψος των ευθυνών και των περιστάσεων αλλά με τη σιωπή τους αβαντάρουν την κυβερνητική επιλογή.

700.000 εργαζόμενοι αμείβονται με μέσο μηνιαίο μισθό 402 ευρώ (!). Αυτοί οι άνθρωποι έχουν φτάσει στο σημείο να παρακαλάνε να μείνουν υπερωρία, για να βγάλουν πέρα … Και έρχεται τώρα η κυβέρνηση και λέει: κάνειτο 8ωρο σε 10ωρο για να μην πληρώνονται οι υπερωρίες. Αυξάνει το όριο των υπερωριών σε 150 ώρες τον χρόνο (από 96 στον βιομηχανικό τομέα και 120 στους υπόλοιπους κλάδους) ώστε πάλι οι εργοδότες να μην πληρώνουν.

Θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας, δεν θα περιμένουμε να αντιδράσουμε όταν θα το καταθέσουν. …

Σε όλους τους χώρους θα βάλουμε επιτακτικά το θέμα της λήψης νέων αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, κινητοποιήσεις οι οποίες θα έχουν προοπτική, Δεν θέλουμε να κάνουμε μία δύο τουφεκιές για την τιμή των όπλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου