Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Σιδηροδρομικοί καταγγέλλουν δολιοφθορά

Δολιοφθορά στην παλαιά σιδηροδρομική γραμμή, μεταξύ των Τεμπών και της Ραψάνης

στο ύψος του Παλαιού Σταθμού κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. η διοίκηση του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας.

Σύμφωνα και με τα όσα καταγγέλθηκαν προχθές στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών, άγνωστοι με τη χρήση οξυγόνου προφανώς έχουν κόψει ράγες, αλλά και βίδες (μπουλόνια) στερέωσης του δικτύου (φωτ.), πράξεις που οδηγούν στην εκτίμηση ότι οι δράστες ξεκίνησαν την «προεργασία» που θα ολοκληρωθεί με την αφαίρεση μεγάλου τμήματος και βάρους σιδήρων, ενδεχομένως για μεταπώληση.

Το θέμα καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Τεμπών που σε αυτό το στάδιο ερευνά την υπόθεση. Μέλη του προεδρείου του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας σημείωναν στην «Ε» την ανάγκη διατήρησης σε καλή κατάσταση της παλαιάς γραμμής, η οποία μπορεί να αποτελέσει δίοδο διαφυγής ή παροχής βοήθειας σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη στη νέα σήραγγα. Την προστασία της παλαιάς γραμμής και τη διατήρησή της ως διαθέσιμη, σημειώνουν επίσης και ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου. Υπενθυμίζεται πως το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας, εργάζεται για τη διάσωση και ανάδειξη της παλαιάς γραμμής στην Κοιλάδα των Τεμπών, αναπτύσσοντας δράσεις και στον Παλαιό Σταθμό των Τεμπών, μεταξύ των οποίων και η λειτουργία συλλεκτικών δρεζινών.


Β.Κ. - www.eleftheria.gr


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου