Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Π.Ο.Υ. Οι υπερωρίες σκοτώνουν 745.000 ανθρώπους τον χρόνο

Η πρώτη παγκόσμια μελέτη έδειξε ότι 745.000 άνθρωποι πέθαναν το 2016 από εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακές παθήσεις λόγω πολλών ωρών εργασίας. Oι πολλές ώρες εργασίας σκοτώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους ετησίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)


Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ζούσαν στη Νοτιοανατολική Ασία και την περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού επηρεάστηκαν περισσότερο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι η τάση αυτή μπορεί να επιδεινωθεί λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η έρευνα διαπίστωσε ότι η εργασία 55 ωρών ή και περισσότερο την εβδομάδα συσχετίστηκε με 35% υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και 17% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις, σε σύγκριση με μια εργάσιμη εβδομάδα 35 έως 40 ωρών.

Η μελέτη, που διεξήχθη σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), έδειξε επίσης ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα αυτών που πέθαναν ως αποτέλεσμα της εργασίας των πολλών ωρών ήταν μεσήλικες ή άντρες μεγαλύτερης ηλικίας.

Συχνά, οι θάνατοι συνέβησαν πολύ αργότερα στη ζωή, μερικές φορές δεκαετίες αργότερα, από τις πολλές ώρες εργασίας.

Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσαν ότι το πρόσφατο άλμα στην τηλεργασία και η οικονομική επιβράδυνση μπορεί να έχουν αυξήσει τους κινδύνους που σχετίζονται με τις περισσότερες ώρες εργασίας.

"Έχουμε κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι όταν οι χώρες μπαίνουν σε εθνικό lockdown, ο αριθμός των ωρών εργασίας αυξάνεται κατά περίπου 10%", δήλωσε ο τεχνικός αξιωματούχος του ΠΟΥ Frank Frank

Η έκθεση ανέφερε ότι οι εργάσιμες ώρες εκτιμάται ότι είναι υπεύθυνες για περίπου το ένα τρίτο όλων των ασθενειών που σχετίζονται με την εργασία.

Ο ΠΟΥ προτείνει στους εργοδότες να λάβουν υπόψη τους αυτά τα αποτελέσματα κατά την εκτίμηση των κινδύνων για την επαγγελματική υγεία των εργαζομένων τους.


Πηγές: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου