Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Κοσμοσυρροή στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ


Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησε σήμερα η ΓΣΕΕ κατά την 24ωρη απεργία της εργατικής πρωτομαγιάς. 

Κιουτσούκης - Παναγόπουλος έβγαλαν πύρινους λόγους στους συγκεντρωμένους, ενώ μαζική ήταν
η παρουσία των συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών που είναι η μοναδική Ομοσπονδία που απεργεί σήμερα με 24ωρη κινητοποίηση στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και η μοναδική που σπάει την απεργία της Πέμπτης σε αυτά, όταν μάλιστα 3 Σωματεία της έχουν εξαγγείλει 24ωρη για την Πέμπτη και 2 έχουν προκηρύξει στάση εργασίας (Θυμίζουμε ότι ΤΡΑΜ και ΣΤΑΣΥ έχουν 24ωρη την Πέμπτη) 

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ σήμερα πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Είναι εκπληκτικό αυτό που επινόησαν οι ηγέτες του κινήματος στην χώρα μας για να γιορτάσουν την εργατική Πρωτομαγιά και να στείλουν το μήνυμα τους ενάντια στις αντεργατικές ρυθμίσεις. 

Σκέφτηκαν, ακόμα δεν χωνέψαμε το αρνί, ας κάνουμε την συγκέντρωση μέσω τηλεδιάσκεψης. Με πουκάμισο στην οθόνη και πυτζάμα κάτω απο αυτήν. Άσε που δεν θα έχουμε χωνέψει και το αρνί, που ώρα για πορείες. 

Και έτσι , κάθε Ομοσπονδία που στήριξε την σημερινή απεργία έβγαινε με το πανό της μέσα απο κάμερες και έστελνε αγωνιστικό χαιρετισμό στα Κεντρικά της ΓΣΕΕ. 

Η ηγεσία της  ΓΣΕΕ κατόπιν βαθμολογούσε τα καλύτερα πανό και τις πιο πιστές ομιλίες στην μεγαλειότητα της, και πιθανώς αργά το βράδυ, να έχουμε τον νικητή που θα κερδίσει τιμητική πλακέτα στην είσοδο του κτιρίου της Πατησίων. 

Είναι ενδεικτικό ότι η  πλατφόρμα του ZOOM γέμισε αγωνιστές -συνδικαλιστές και δεν υπήρχε πλέον χώρος για να συμμετέχουν όλοι ενώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δέχτηκε καταγγελίες για διαδικτυακό συνωστισμό και μάλλον το επόμενο διάστημα θα προβλεφθεί τρόπος για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τον σκοπό αυτό, ανακοίνωσε επιπλέον  1000 προσλήψεις αστυνομικών για να περιφρουρεί τις συγκεντρώσεις των συνδικαλιστών -αυτής- της ΓΣΕΕ στο ΖΟΟΜ. 

Το πανό της Ομοσπονδίας  Σιδηροδρομικών που θαύμαζε ο Κιουτσούκης, κρατούσαν οι ηγέτες του συνδικάτου στον σιδηρόδρομο, Τάκης και Γιάννης, που πρωτοστατούσαν στην κινητοποίηση και ξημερώθηκαν στα γραφεία της Κάννιγγος για να το έχουν έτοιμο σήμερα. Ούτε αρνί δεν σούβλισαν για να περιφρουρήσουν και να οργανώσουν την σημερινή απεργία. Μέχρι το βράδυ χτες αργά το blog της Π.Ο.Σ. εξέδιδε ανακοινώσεις αγωνιστικές καλώντας σε συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη - διαμαρτυρία.

Είναι ο πρώτος εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα που γιορτάστηκε απο την ΓΣΕΕ χωρίς να πραγματοποιηθεί αγωνιστική συγκέντρωση.

Και αυτό το επίτευγμα είναι πραγματικά μοναδικό και πιστώνεται στην ηγεσία της. 

Την ώρα που το 8ωρο έχει στοχοποιηθεί, η ΓΣΕΕ κατόρθωσε να μην κάνει ούτε μια συγκέντρωση σε μέρα 24 ωρης απεργίας.

Μοναδικό, Ελληνικό φαινόμενο που προκαλεί θαυμασμό σε ΟΛΕΣ τις εργοδοτικές ενώσεις σε Παγκόσμιο Επίπεδο. 

Μετά απο 3 μνημόνια οι ηγέτες του συνδικάτου μας στην Ελλάδα το κατόρθωσαν ΚΑΙ αυτό. 

Τιμή και δόξα στον Νίκο και στον Γιάννη λοιπόν. Οι εργοδότες τους αποθεώνουν για άλλη μια φορά τα τελευταία 10 χρόνια. 

Εμείς, οι "πλεμπαίοι" δίνουμε ραντεβού την Πέμπτη στην Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.  Ενάντια και σε αυτές τις ηγεσίες. Όπως ορίζει η συνείδηση μας ,πρώτα και καίρια. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου