Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Π.Ο.Σ. Όλοι στην απεργία της 1ης Μάη!


 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

     Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης. ΤΙΜΟΥΜΕ του νεκρούς εργάτες του ΣΙΚΑΓΟΥ που διεκδίκησαν εργατικά δικαιώματα για τους ίδιους αλλά κυρίως για τις μελλοντικές γενιές. Ο αγώνας τους παραμένει διαχρονικός όπως και τα μηνύματα που απορρέουν από αυτόν.

 Καλούμαστε αποδίδοντας φόρο τιμής για όλους εκείνους που πάλεψαν τότε, να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας ενάντια στην εξαθλίωση, στη φτωχοποίηση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Δε θέλουμε άλλον πόλεμο, άλλες πανδημίες, άλλες κρίσεις. Δε θέλουμε να ζούμε κάτω από τις συνέπειές τους (ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, εκτίναξη τιμών στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης). Θέλουμε να ζήσουμε με Ειρήνη, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια, Ισότητα και σε αυτόν τον αγώνα όλοι οι εργαζόμενοι καλούνται να παλέψουν. Ως εργαζόμενοι θα αγωνιστούμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ενάντια στις εφαρμοζόμενες επιδοματικές πολιτικές. 

Δ ι ε κ δ ι κ ο ύ μ ε :

Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και διατάξεων για όλη την εργατική τάξη και τα συνδικάτα.

Κατοχύρωση του 8ωρου, 5νθημερου. 

Προστασία των εργαζομένων μέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Δημόσιο και ισχυρό σύστημα υγείας με δίκαιες παροχές, προστασία συνταξιούχων και  ευπαθών ομάδων, προστασία του πληθυσμού από τις απειλές της πανδημίας μέσα από δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας. 

Κοινωνική ασφάλιση, κοινωνική πολιτική, δίκαιο φορολογικό σύστημα, καταπολέμηση της ανεργίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στα ΤΕΜΠΗ θα συνεχίσει να παλεύει για ασφαλή, σύγχρονο, δημόσιο και κοινωνικό Σιδηρόδρομο προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. 

 Συμμετέχουμε στην 24ωρη γενική απεργία τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1Η ΜΑΗ 2023 που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά.

Καλούμε τα Σωματεία Μέλη μας, τους Σιδηροδρομικούς, όλους τους εργαζόμενους της χώρας να συμμετέχουν στην απεργία.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ & ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ.

Ο Λ Ο Ι   ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1Η ΜΑΗ 2023

Μαζικές συμμετοχές στις συγκεντρώσεις: 

Στην ΑΘΗΝΑ (Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00’),  στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (μπροστά από το Εργατικό Κέντρο στις 10.30’) αλλά και των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών πανελλαδικά.

Με συναδελφικούς & αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου