Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Γιατί παραληρεί ο Νίκος Κιουτσούκης; Η ΔΑΚΕ έχασε και μια δική της ψήφο!

 Παραληρεί ο συνάδελφος  Νίκος Κιούτσουκης μετά την προσωπική του αποτυχία να μην επανεκλεγεί στην θέση του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ.  Ο συνάδελφος, όπως συνηθίζει,  εκτοξεύει κατηγορίες κατά πάντων χωρίς να κάνει ίχνος αυτοκριτικής.

Και εξηγούμαστε : 


Απο όσα πληροφορηθήκαμε, στην  σημερινή ψηφοφορία και ενώ η ΔΑΚΕ είχε εκλέξει 9 μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, μετά το τελευταίο συνέδριο, στην ψηφοφορία που έγινε για την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής η ΔΑΚΕ έλαβε 8 ψήφους!!! Δηλαδή μια ψήφο λιγότερη απο τους εκλεγμένους της.

Εφόσον αυτά επιβεβαιώνονται, μιλάμε για μια παράταξη υπό διάλυση, που δεν ψηφίζουν τα μέλη της ούτε το ψηφοδέλτιο της για ένα τόσο κρίσιμο όργανο.

Η 3η έδρα στην Εκτελεστική της ΓΣΕΕ για την ΔΑΚΕ κερδήθηκε στην κλήρωση επειδή εκλεγμένος της ΔΑΚΕ  ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ την παράταξη του! 

Στον συνάδελφο Κιουτσούκη συνιστούμε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Πρώτα διασφαλίζει κάποιος τις ψήφους της παράταξης του και μετά ασκεί κριτική για "προοδευτικές" συντεχνίες και διάφορα άλλα ευτράπελα.

Πρώτα κάνουμε αυτοκριτική  και μετά κατηγορούμε τους άλλους συνάδελφε Κιουτσούκη. 

Μάλιστα διαβάσαμε ότι η ΔΑΚΕ έχει προσφύγει στα δικαστήρια γιατί θεωρεί ότι αδικήθηκε στο τελευταίο συνέδριο της ΓΣΕΕ και πιστεύει ο συνάδελφος Νίκος, ότι θα δικαιωθεί στις δικαστικές αίθουσες. Εξ όσων γνωρίζουμε η ΔΑΚΕ έχασε ασφαλιστικά μέτρα τις μέρες του συνεδρίου. 

Με λίγα λόγια, η ΔΑΚΕ  έπαθε ...συνέδριο "Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών 2019". Το αποτέλεσμα του οποίου κρίνεται ακόμα στα δικαστήρια (έχει κατατεθεί έφεση απο την ΠΕΠΕ για τα όσα έγιναν τότε).

΄Όσον αφορά το ποιές  πρακτικές όχι μόνο πλήττουν την αξιοπιστία του Κινήματος αλλά υπονομεύουν και κάθε προσπάθεια ανάταξής του (όπως αναφέρει η ΔΑΚΕ στην ανακοίνωση της), εμείς απλά θυμόμαστε ποιος παρενέβη 3 φορές (τουλάχιστο) στην τελευταία διαπραγμάτευση της ΣΣΕ στην Hellenic Train (ακόμα και μια μέρα πριν υπογραφεί αυτή), μιλώντας ακόμα και για ενοχικού τύπου συμφωνίες και απλά χαμογελάμε λέγοντας το αγαπημένο ρητό του συναδέλφου μας Κιουτσούκη :

                                      Tα καλύτερα έρχονται


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Υ.Γ. Να μην υποτιμάς ΠΟΤΕ συνάδελφε Κιουτσούκη, την ικανότητα και τις δυνατότητες των γύρω σου. Η αλαζονεία και η έπαρση είναι κακοί σύμβουλοι. 

"Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις".......


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου