Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Παρέμβαση ΡΑΣ για σήραγγες Προαστιακού Αθήνας

Την παρέμβαση της ΡΑΣ προκάλεσε η επιστολή του Σωματείου Μηχανοδηγών για το δρομολόγιο που έγινε την περασμένη Κυριακή προς Αίγιο. Στην επιστολή  που κοινοποίησε η ΡΑΣ στο Σωματείο των Μηχανοδηγών  αναφέρει 

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας ως Εθνική Αρχή Ασφάλειας (ΕΑΑ) για τους σιδηροδρόμους (Αρχή Ασφάλειας Σιδηροδρομικών Μεταφορών), σύμφωνα με το άρθρο 68 του ν.4632/2019 (Α’ 159), πληροφορηθήκαμε μέσω του σχετικού (6) ότι στις 09.04.2023 πραγματοποιήθηκε δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 93304 από τη Σ.Ε. RAIL CARGO LOGISTICS GOLDAIR (RCLG) έως τον Σ.Σ. Αιγίου, παρόλο που το δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου από Μαγούλα έως Κιάτο παραμένει κλειστό, μετά το τραγικό σοβαρό ατύχημα των Τεμπών. 
Υπενθυμίζουμε ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η εκ μέρους σας ενημέρωση της ΡΑΣ, παρά τις σχετικές οχλήσεις, αναφορικά με τα διορθωτικά μέτρα στα οποία έχετε ήδη προβεί ή προγραμματίζετε να υλοποιήσετε για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση των δυσλειτουργιών που αναφέρονται στις σήραγγες του σιδηροδρομικού δικτύου (σχετικό 1). 
Επίσης, εκκρεμεί η ενημέρωση της ΡΑΣ εάν τα ανωτέρω διορθωτικά μέτρα επιβάλλουν την επικαιροποίηση των υφιστάμενων Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης (ΣΕΑ) των εν λόγω σηράγγων, στο πλαίσιο του οικείου ΣΔΑ. 
Για την ως άνω ενημέρωση της ΡΑΣ είχε τεθεί προθεσμία έως την Δευτέρα 03-04-2023 (σχετικό 5), η οποία παρήλθε.
 Παρακαλούμε για την άμεση απόκρισή σας διαφορετικά θα προβούμε σε κυρώσεις για τη μη παροχή των προαναφερθέντων στοιχείων και πληροφοριών σε εφαρμογή του άρθρου 28, παρ. 5 του ν.3891/2010 (Α’ 188), το οποίο αναφέρεται στην υποχρέωση παροχής στοιχείων και πληροφοριών στη ΡΑΣ καθώς και των άρθρων 32, παρ. 1, 2 του ν.3891/2010 και 79, παρ. 1γ) του ν.4632/2019. 

Επιπλέον, παρακαλούμε για την άμεση παροχή πληροφοριών που αφορούν στην εκτέλεση του δρομολογίου της αμαξοστοιχίας 93304 από τη Σ.Ε. RAIL CARGO LOGISTICS GOLDAIR (RCLG) έως τον Σ.Σ. Αιγίου στις 09-04-2023.

 Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε αναγκαία διευκρίνιση ή πληροφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου