Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Πρωτοβουλία και Δελτίο Τύπου ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εις μνήμην των συναδέλφων μας και των επιβατών που χάθηκαν στο δυστύχημα των Τεμπών,
το Σωματείο μας θα συμμετέχει στην εθελοντική πρωτοβουλία της "Κοινωνικής Κουζίνας Ο Άλλος Άνθρωπος" παρέχοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε οικονομικά ευπαθείς οικογένειες.  


Σας περιμένουμε Κυριακή 23 Απριλίου 2023 στον χώρο που διατηρεί η "Κοινωνική Κουζίνα Ο Άλλος Άνθρωπος" στην Ελ. Βενιζέλου 7α, Πλατεία Νέας Μάκρης και ώρα 10:00 π.μ. για να μαγειρέψουμε και να μοιράσουμε, όλοι μαζί, μερίδες φαγητού σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. 

Λίγα λόγια για την ομάδα και τις δράσεις της:

Η "Κοινωνική Κουζίνα Ο Άλλος Άνθρωπος" Νέας Μάκρης δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2021, υπό την αιγίδα της ήδη υπάρχουσας αυτοδιαχειριζόμενης δράσης «ο Άλλος Άνθρωπος», με εμπνευστή τον κο Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και έδρα τον Κεραμικό Αθήνας.

Οι δράσεις της ομάδας είναι πλήρως εναρμονισμένες με το όραμα του κου Πολυχρονόπουλου και πραγματοποιούνται πάντοτε ύστερα από σχετική έγκρισή του.

Η ομάδα αποτελείται από εθελοντές όλων των ηλικιών και πηγή της κινητοποίησής είναι η αλληλεγγύη και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο.

Η Κοινωνική Κουζίνα φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Βασίλης Ρώτας» στη Νέα Μάκρη όπου μαγειρεύονται και συσκευάζονται γεύματα για συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, κάθε Κυριακή.

Στα δύο χρόνια λειτουργίας έχουν μαγειρευτεί, συσκευαστεί και διανεμηθεί περί τις 10.000 μερίδες φαγητού, συνοδευόμενες πάντα από σαλάτα και ψωμί.

Εκτός από το μαγειρεμένο φαγητό, στηρίζονται έμπρακτα 30-35 οικογένειες της περιοχής, με την παροχή αγαθών πρώτης ανάγκης σε τακτική βάση.

Πηγές εσόδων είναι οι δωρεές απλών πολιτών και οι χορηγίες από φορείς και καταστηματάρχες της ευρύτερης περιοχής, καθώς και εταιρείες."

Για γνωστοποίηση της παρουσίας σας στην δράση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ.

Σας περιμένουμε.

Το ΔΣ της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου