Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Προς κρίσιμη συνάντηση κορυφής μεταξύ Έλληνα και Ιταλού υπουργού Μεταφορών για τη Hellenic Train

Κορυφώνονται οι συζητήσεις της Ελλάδας με διεθνείς σιδηροδρομικούς οργανισμούς για το μέλλον των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Του Φώτη Φωτεινού - Metaforespress.gr 

Στο πλαίσιο σημερινής ενημερωτικής συνάντησης, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης και απαντώντας σε ερώτηση του metaforespress.gr, ανέφερε ότι θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό υπουργό Μεταφορών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και της κατ’ ιδίαν συνάντησης, με αντικείμενο τις επενδύσεις της Hellenic Train.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες, μεταβαίνουν στην Ελλάδα ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών και ο πρόεδρος των Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF) για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΟΣΕ και Γαλλικών Σιδηροδρόμων.

Οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι θα καταθέσουν προτάσεις και τεχνογνωσία για την εκπαίδευση του προσωπικού του ΟΣΕ, αλλά και για το οργανωτικό μοντέλο.

Γενικότερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα και όπως υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, έχουν υπάρξει τις τελευταίες 45 μέρες σημαντικές διεθνείς επαφές.

Ειδικότερα, με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων, έχει υπάρξει συμφωνία για την κατάθεση προτάσεων αξιολόγησης του οργανωτικού μοντέλου των ελληνικών σιδηροδρόμων και της εκτίμησης των αιτιών του δυστυχήματος (με ορίζοντα ολοκλήρωσης της σχετικής έκθεσης τον Σεπτέμβριο 2023) και, όπως προαναφέρθηκε, με τους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου