Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

SMS προς ΟΣΕ , οι μηχανοδηγοί δεν τσιμπάνε

 Το στέκι της έλξης στέλνει σήμερα ένα μήνυμα στον ειδικό σύμβουλο  τον τελευταίο χρόνο γύρω απο ζητήματα τηλεδιοίκησης, φωτοσημάτων κτλπ και ο νύν Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και την Διοίκηση του Οργανισμού.

Το σημερινό -καλοστημένο- show στο Αίγιο, δεν πρόκειται να ασκήσει καμία ουσιαστική πίεση
στους μηχανοδηγούς. 

Αντίθετα έκανε εμφανή την προσπάθεια και την αγωνία ορισμένων να επαναλειτουργήσουν τα πάντα, χωρίς να έχει αλλάξει επί της ουσίας τίποτα. 

Αναρωτιόμαστε αν ο ΟΣΕ έχει απαντήσει στην ΡΑΣ για την κατάσταση στις σήραγγες των Μεγάρων και πως επιτρέπει την διέλευση μηχανών απο αυτές αν αυτό δεν έχει συμβεί. (και όχι μόνο αυτό).

Φυσικά για τα όσα έγιναν σήμερα (και την νομιμότητα των όσων έγιναν κυρίως) θα κληθούν να αποφασίσουν οι αρμόδιες αρχές, εκτός αν κάποιοι στον ΟΣΕ νομίζουν ότι είναι υπεράνω νομιμότητας.

Η αλαζονεία φανερά ξεχειλίζει στον Οργανισμό εδώ και 4 χρόνια, καθώς κανείς δεν ξεχνά το εξώδικο που απέστειλε ο ΟΣΕ στο Σωματείο των Μηχανοδηγών καταλογίζοντας ότι οι μηχανοδηγοί λέγανε ψέματα όταν προειδοποιούσαν για επερχόμενο δυστύχημα τον Οκτώβριο του 2022. 

Όπως αποδείχτηκε όμως για το εξώδικο αυτό δεν είχαν γνώση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ

Και έτσι - μετά την τραγωδία-  ζήτησαν στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ  του ΟΣΕ να μάθουν ποιος είχε αποφασίσει να απαντήσει ο ΟΣΕ με αυτόν τον τρόπο στους μηχανοδηγούς. 

Είναι σαφές ότι καμία εμπιστοσύνη δεν υπάρχει στην σημερινή Διοίκηση του ΟΣΕ, η οποία κατείχε ρόλο συμβούλου  μέχρι την τραγωδία για συγκεκριμένα ζητήματα  και μάλιστα μέσω εργολαβίας. 

Eπικοινωνιακά show, όπως το σημερινό, χειροτερεύουν την κατάσταση που είναι ήδη τεταμένη μετά την επιλεκτική διαρροή ηχητικών που καμία σχέση δεν είχαν με τις συνθήκες του δυστυχήματος στα Τέμπη. 

Απλά και κατανοητά λοιπόν. 

Οι μηχανοδηγοί δεν τσιμπάνε. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου