Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

H ουσία , η επικοινωνία και τα μονταρισμένα ηχητικά που δεν ξεχνάμε

Για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια,  η Κυβέρνηση προσπάθησε χτες να στήσει ένα επικοινωνιακό σώου γύρω απο την επαναλειτουργία των InterCity για Αθήνα και Καλαμπάκα, 35 μέρες μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Ορισμένες απο τις εικόνες αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα για την προσπάθεια που έγινε να "εξευμενιστεί"  η εικόνα της,  καθώς στην κοινωνία επικρατεί αίσθημα οργής για την αδιαφορία των υπευθύνων στις εκκλήσεις των μηχανοδηγών για τα ζητήματα ασφάλειας στον σιδηρόδρομο. 

Ακόμα και ο επιβάτης που μίλησε στον ΣΚΑΙ (και αργότερα καταγγέλθηκε ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ) στην ολιγόλεπτη συνέντευξη του αναφέρθηκε στην οργή, την ανασφάλεια και τον φόβο που δεν πρέπει να νοιώθουν οι πολίτες για την επόμενη μέρα. 

Με λίγα λόγια να τα ξεχάσουμε όλα σαν να μην έγιναν ποτέ, ενώ για όσα έγιναν το αφήγημα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ότι "φταίνε  όλοι", δηλαδή κανένας συγκεκριμένα. 

Αυτή η πολιτική επιλογή του αφηγήματος "φταίνε όλοι" , δηλαδή δεν φταίει  κανένας συγκεκριμένα, εξοργίζει ακόμα περισσότερο τους πολίτες,  καθώς μετά και την ψήφιση του ακαταδίωκτου για την επιτροπή που διερευνά το συμβάν, τους συνταξιούχους που στοχοποιούσαν μόνο εργαζόμενους και την διαρροή μονταρισμένων ηχητικών, διάχυτο είναι το αίσθημα της προσπάθειας συγκάλυψης, κάτι που κατήγγειλε χτες και η Αξιωματική Αντιπολίτευση. 

Το ξεκάθαρο είναι ότι όσοι παραλάμβαναν τα εξώδικα των μηχανοδηγών, εδώ και 1 μήνα κρύβονται ενώ άλλοι αναβαθμίστηκαν. Και αυτό τα λέει όλα, όσο καλές και να είναι οι προθέσεις κάποιων. 

Στην ουσία


Οργή νοιώθουν και οι μηχανοδηγοί όταν βλέπουν ότι 35 μέρες μετά την σιδηροδρομική τραγωδία, ο ΟΣΕ προχωρά σε μονοδρόμηση 120 χλμ απο τα Κιούρκα μέχρι και την Τιθορέα. 

Με αυτή την λογική, οι εξαγγελίες για πρόσθεση δρομολογίων στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη, θα μείνουν εξαγγελίες.

Απλά και ξεκάθαρα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου