Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Η πρώτη αντίδραση μηχανοδηγών στο πόρισμα για τα Τέμπη

Η επιτροπή Γεραπετρίτη ξεμπέρδεψε με την έρευνα για το δυστύχημα μέσα σε ενάμιση μήνα. Τι απαντά ο πρόεδρος των μηχανοδηγών και ποια τα επόμενα βήματα. Μόλις ενάμιση μήνα χρειάστηκε
η διορισμένη από τον Γιώργο Γεραπετρίτη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να πραγματοποιήσει την έρευνα και να καταρτίσει σχετικό πόρισμα για την τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 άτομα.


Η επιτροπή με μια γενικόλογη ανακοίνωση σπεύδει να ενημερώσει ότι ότι δεν ασχολείται με καταλογισμό ή επιμερισμό ευθυνών και ότι προτείνει δέσμη μέτρων για την «ασφαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα». Παρόλα αυτά κάνει λόγο για «συστημικά προβλήματα και δυσλειτουργίες» που αναδεικνύονται από την έρευνα.


Αντιδρώντας στην ανακοίνωση ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, καταγγέλλει ότι δεν κλήθηκε ο ίδιος (ούτε ως πρόσωπο, ούτε ως σωματείο) να καταθέσει ενώπιον της συγκεκριμένης επιτροπής, προσθέτοντας ότι το μόνο που τους ζητήθηκε ήταν να καταθέσουν τα εξώδικα που είχαν αποστείλει.

Αναλυτικά αναφέρει ο Κ. Γενιδούνιας :

 Αναμένοντας με ενδιαφέρον τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, να δηλώσω ότι δεν κλήθηκα να καταθέσω (είτε ως πρόσωπο - είτε να καταθέσουμε ως Σωματείο) - παρότι το θεωρούσα λογικό - στην επιτροπή που όρισε η κυβέρνηση για τη διερεύνηση του δυστυχήματος. Το μόνο που μας ζητήθηκε ήταν να δώσουμε τα εξώδικα όπως και κάναμε.

www.efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου