Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Στα 202 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη του 2022 της FSI, μητρικής εταιρείας της Hellenic Train

 Βελτίωση οικονομικών μεγεθών σημείωσε, το 2022, η μητρική εταιρεία της Hellenic Train, η FSI (Ferrovie dello Stato Italiane).Σύμφωνα με αυτά, ο όμιλος της FSI παρουσίασε πέρυσι
έσοδα 13,6 δις ευρώ έναντι 12,2 δις ευρώ το 2021, ήτοι αύξηση 11,6%.

Της Βάσως Βεγιάζη - www.metaforespress.gr 

Επίσης, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 202 εκατ. ευρώ έναντι 193 εκατ. ευρώ το 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 4,4%.

«Ο Όμιλος κλείνει το 2022 με κέρδη 202 εκατ. ευρώ, μια σαφής ανάκαμψη από τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές επιπτώσεις του Covid τα δύο προηγούμενα οικονομικά έτη και παρά τη βαριά και αρνητική εξέλιξη της ουκρανικής σύγκρουσης, η οποία συνεχίζει να είναι ένας ισχυρός παράγοντας κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής και χρηματοπιστωτικής αστάθειας, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με επακόλουθες σημαντικές κρίσιμες επιπτώσεις στο κόστος υλικών και εμπορευμάτων», σχολίασε ο όμιλος της FSI.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1.422 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της αύξησης των εσόδων από υπηρεσίες επιβατικών μεταφορών (996 εκατ. ευρώ), από υπηρεσίες υποδομής (549 εκατ. ευρώ) και από άλλα έσοδα από συμβάσεις με πελάτες (184 εκατ. ευρώ).

Ο Luigi Ferraris, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε: «Τα θετικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν το 2022 επιβεβαιώνουν τον βασικό ρόλο του Ομίλου να παρέχει στη χώρα μια αποτελεσματική και ολοκληρωμένη υποδομή, μεταφορές και σύστημα logistics, καθώς και να κάνει τις πόλεις πιο βιώσιμες.

Η αύξηση των εσόδων κατά 12%, από έτος σε έτος, είναι αποτέλεσμα της επιχειρησιακής δυνατότητας του Ομίλου που κατάφερε να επιτύχει σημαντική αύξηση της ζήτησης για κινητικότητα επιβατών.

Σε αυτό το σενάριο, ο αριθμός των ταξιδιωτών της υπηρεσίας «Frecce» έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2021.

Ο Όμιλος έκλεισε τη χρονιά με καθαρά κέρδη +5%. Τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν και οι δραστηριότητες που ξεκίνησαν αποτελούν μια σταθερή βάση για την ολοκλήρωση του επενδυτικού πλάνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου