Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή ΠΟΣ σε Αρμόδιους φορείς για τις αλλαγές στον Γενικό Κανονισμό Κίνησης


Κύριοι, 

Πληροφορηθήκαμε αναρμοδίως, ότι προωθείτε τηναναμόρφωση του Γενικού Κανονισμού Κίνησης του ΟΣΕ και μάλιστα έχουν οριστεί και ημερομηνίες έναρξης των διαδικασιών από τις ομάδες εργασίας. 
Θεωρούμε αναγκαία την αναμόρφωση του Γ.Κ.Κ. πράγμα που το έχουμε επισημάνει και αρκετές φορές στο παρελθόν, λόγω του ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες, ειδικά με την είσοδο των νέων τεχνολογιών. 
Κατά την άποψή μας ο Κανονισμός Κινήσεως αποτελεί
ένα κεφαλαιώδες ζήτημα, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρόμου αλλά και με τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο γεγονός που και οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά. 
Κατόπιν τούτων, θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτο ότι δεν μπήκατε καν στον κόπο να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας, ούτε καν μας κοινοποιήσατε το σχετικό έγγραφο που εκδώσατε. 
Αποτελεί δε, εμπαιγμό να εντάσσετε στο χρονοδιάγραμμάσας, το στοιχείο της διαβούλευσης, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες και ο νέος Κανονισμός που θα έχει προκύψει,θα δημιουργεί τετελεσμένο γεγονός. 
Σας δηλώνουμε τέλος, ότι ενέργειές σας να αποφασίζετε για μας χωρίς εμάς, είναι ασύμμετρες και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. 
Προς ενημέρωση δε των αποδεκτών, αναφέρουμε ότι η ενέργεια αυτή της μη ενημέρωσης, δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, αλλά εντάσσεται στην πάγια τακτική σας που ακολουθείτε σε όλα τα μικρά ή μεγάλα ζητήματα, γεγονός που δεν προάγει τη συνεργασία για την εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου, αλλά οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα. 

 Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 
 ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ 

 ΠΡΟΣ:
 1. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Μιχ.Χρυσοχοίδη
 2. Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ.Μιχ.Παπαδόπουλο 
 3. Γεν.Γραμματέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ.Νικ.Σταθόπουλο 
 4. Πρόεδρο ΡΑΣ – κ.Βασ.Τσιαμαντή 5. Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ – κ.Παν.Θεοφανόπουλο 6. Διευθυντή Κυκλοφορίας ΟΣΕ – κ.Κων.Χρυσάγη 

 ΚΟΙΝ: 
1. Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ.Αθαν.Ζηλιασκόπουλο 
2. Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΕΣΣΤΥ – κ.Στεφ.Αγιάσογλου
 3. Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΓΟΣΕ – κ.Κων.Σπηλιόπουλο
 4. Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΣΤΑΣΥ – κ.Νικ.Παπαθανάση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου