Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Συγγενείς παλαιών στελεχών ΔΕΚΟ του υπ. Μεταφορών στη λίστα Λαγκάρντ;

Μεταξύ των ΔΕΚΟ, ο ΟΤΕ, ο ΟΣΕ, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΑΣΑ και θυγατρικές εταιρείες τους.
Δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη ότι, στα γραφεία του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, βρισκόταν κρυμμένη μια λίστα με 2.000 ονόματα καταθετών της τράπεζας HSBC της Γενεύης, η οποία ουδέποτε είχε ερευνηθεί, έρχονται τα πρώτα απτά αποτελέσματα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», μετά την επιμονή και υπομονή των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη, αλλά και του επίκουρου εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση (ο οποίος έχει την ευθύνη των ερευνών της λίστας της HSBC) και των αξιωματούχων του ΣΔΟΕ, ο έλεγχος για τα πρώτα 150 ονόματα φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του. Ήδη, η έρευνα σε πολλούς επιχειρηματίες έχει ολοκληρωθεί και τα φύλλα ελέγχου έχουν φτάσει στις αρμόδιες εφορίες.

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει ακόμα τα περισσότερα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ, που εμφανίζονται ως δικαιούχοι ή διαχειριστές, σε τραπεζικούς λογαριασμού,ς ύψους από 3.000.000 έως 550.000.000 δολάρια.

Μάλιστα, από το ΣΔΟΕ, αναφέρουν ότι: Ερευνώνται κάποιες γυναίκες με το επάγγελμα «νοικοκυρά», που τη δεκαετία του 2000 είχαν λογαριασμούς, στην HSBC της Γενεύης, με ποσά που ξεπερνούν ακόμα και τα 3.000.000 ευρώ.

Το γεγονός ότι πρόκειται για άγνωστα ονόματα, κυρίως γυναίκες, με το επάγγελμα «νοικοκυρά», που δεν είχαν καμία οικονομική επιφάνεια, προξένησε την εντύπωση των Αρχών. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν σχετικά απλή, αλλά χρονοβόρα.

Ζητήθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα, ενώ έγινε και σύγκριση με τις φορολογικές δηλώσεις. Από το άνοιγμα των οικογενειακών τραπεζικών λογαριασμών και, την ανάγνωση των φορολογικών δηλώσεων, διαπιστώθηκε ότι τα υψηλά αυτά ποσά, δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση

Τότε στο Σώμα για να συμπληρώσουν το παζλ άρχισαν να διερευνούν το παρελθόν των συζύγων τους ή στενών συγγενών τους. Έκπληκτοι ανακάλυψαν ότι πρόκειται για πρόσωπα, τα οποία, κυρίως στη δεκαετία του 2000, αλλά και νωρίτερα, είχαν διατελέσει διορισμένα κορυφαία στελέχη δημόσιων οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο Μεταφορών και άλλα υπουργεία. Δηλαδή, μεταξύ άλλων, ο ΟΤΕ, ο ΟΣΕ, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΑΣΑ και θυγατρικές εταιρείες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου