Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

To στέκι της έλξης παρουσιάζει : -Hellenic Model Railways Club-

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που σήμερα παρουσιάζουμε  μια μοναδική για τα Ελληνικά Σιδηροδρομικά δεδομένα προσπάθεια απο φίλους του σιδηροδρόμου που έχουν δημιουργήσει -με δικά τους έξοδα και προσωπική εργασία- ένα club μοντελισμού που θα ζήλευαν πολλοί.Λίγα λόγια απο τους ίδιους τους δημιουργούς του club με πλούσιο φωτογραφικό υλικό απο την προσπάθεια τους >

To Hellenic ModelRailwaysClub (HMRC) είναι ο σύλλογός μας, που δημιουργήσαμε δειλά στις 11/1/11 μέσα στο χώρο του eRail στα Κ. Πατήσια, δίνοντας ίσως για πρώτη φορά σε μοντελιστές σιδηροδρόμου στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν γνώσεις και απόψεις, να δημιουργήσουν αλλά και να ‘παίξουν’ επιτέλους με τα τραίνα τους χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα του «χώρου». 

                                                        Πώς; 

Η λύση είναι γνωστή και καθιερωμένη στο εξωτερικό εδώ και χρόνια, εφαρμόζεται δε σε όλα τα club και λέγεται ‘τμηματική κατασκευή μακέτας’ (modularlayoutconstruction). Την κατασκευή του κάθε τμήματος (module) αναλαμβάνει ένα ή περισσότερα μέλη του club μπορεί δε, να έχει όποιο σχήμα ή μέγεθος θέλει ο κατασκευαστής. 

Ο στόχος μας σαν club, εκτός από την προσωπική μας ικανοποίηση και την απόλαυση του χόμπυ μας, είναι να μπορέσουμε να παραβρεθούμε και να στηρίξουμε εκδηλώσεις, όταν αυτό μας ζητηθεί. Στην τριετή πορεία μας, έχουμε στήσει τις μακέτες μας σε έναν σημαντικό αριθμό εκδηλώσεων. 





Σήμερα το HMRC αριθμεί 13 μέλη και 28 μοντούλ στημένα σε σχήμα ‘οβάλ’ στους χώρους του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου με τον οποίο φυσικά έχουμε άριστη διαρκή συνεργασία. 






Σε αυτόν τον χώρο μαζευόμαστε σχεδόν κάθε βδομάδα και δουλεύουμε ο καθένας το κομμάτι του, άλλος προσθέτοντας φύση, άλλος τελειοποιώντας τα ηλεκτρικά, άλλος ολοκληρώνοντας τη γραμμολογία, άλλος απλά παίζοντας με τα τραίνα! 



Το σημαντικό είναι ότι ‘βρισκόμαστε’ και απολαμβάνουμε συλλογικά το αγαπημένο μας χόμπυ.

Δικό μας σχόλιο

Καταρχήν να ευχαριστήσουμε θερμά τον φίλο μας Γιάννη Αντωνίου για την αποστολή του υλικού και την παρουσίαση του club αφού μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε απο το στέκι της έλξης αυτήν την πολύ αξιόλογη προσπάθεια.
Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το club και ελπίζουμε να παρουσιάσουμε και άλλα αφιερώματα απο τους φίλους μας.

Το στέκι της έλξης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου